Gratis & enkel kvittomall för att skriva ut dina egna kvitton

Som företagare måste du alltid aktivt erbjuda kunden ett kassakvitto, oavsett om det är ett papperskvitto eller i elektronisk form. Förenkla din vardag och ladda ner vår kostnadsfria kvittomall som PDF.

Fakturering > Kvittomall

Ladda ner gratis mall för kvitton (PDF)

 
Obs: För att säkerställa att PDF-mallen fungerar som det är tänkt, ladda ner mallen till din dator och öppna den med Adobe Acrobat.

Enkel kvittomall i PDF

Trött på att skriva kvitto för hand vid försäljning? Använd vår enkla kontantkvittomall, som innehåller rätt information för att Skatteverket ska godkänna kvittot. Ladda ner vår kostnadsfria kvittomall för att skapa och överlämna dina egna kvitton. Perfekt för torghandlaren eller hobbyverksamheten!
Gratis kvittomall, fungerar perfekt för torghandlare

Observera att alla belopp du för in i mallen automatiskt räknas på 25 procents moms. För att ändra momsunderlaget skriver du in beloppet bredvid den momssats som gäller, längre ner till vänster i mallen. Då räknas momsunderlaget om automatiskt.

Varför kvittomall som PDF i stället för Word eller Excel?

Det finns många kvittomallar för Word och Excel, som nästan har motsvarande funktionalitet som i vår PDF-mall. Det finns en del fördelar med att välja en PDF-mall för sina kvitton:

 PDF fungerar på i princip alla datorer och i alla webbläsare, vilket gör att du kan mejla ut dina kvitton till kunder och leverantörer, och lita på att de kan öppna dem.

 PDF-dokument blir ofta prydligare än Word- och Exceldokument vid kvitton för utskrift.

Hur skriver man ett kvitto?

De allra flesta företag som säljer varor eller tjänster måste enligt lag använda ett godkänt kassaregister och aktivt erbjuda kunden ett kassakvitto. Kunden väljer själv om den vill behålla kvittot, men uppmanas av Skatteverket att ta emot och behålla det.

Smidigast är såklart att använda vår PDF-mall för att skapa dina kvitton. Då kan du skriva ut ett gäng kvittomallar på papper och använda i din verksamhet, till exempel om du säljer på torget. Ännu bättre är ju såklart om du har möjlighet att koppla in dator och skrivare - då kan du skapa och skriva ut kvitton på plats till kunden.

Ett manuellt kvitto bör alltid innehålla följande uppgifter:

 Köpare
Säljare
Datum
Vad som sålts
Totalpris
Momsbelopp
Momssats

Förväxla inte kvittona

Om du har möjlighet att låta kunden betala med kort kan du ofta ge både kassakvitto och kvitto på själva kortbetalningen. Då är ditt kassaregistersystem inte kopplat till kortläsaren. Det är viktigt att du inte förväxlar kvittot för kortbetalning med kassakvittot - det är kassakvittot som du enligt lag måste erbjuda kunden.

Kassaregister måste anmälas

Om du använder ett kassaregister måste det anmälas till Skatteverket. Skatteverkets syfte med kassaregisterkravet är att förhindra skattefusk och skydda seriösa företag inom framför allt kontanthandeln från orättvis konkurrens. Sedan den 1 januari 2014 gäller kassaregisterkravet även torg- och marknadshandel.

Ansvarsbegränsning

Visma Spcs har tagit fram blanketterna ovan i syfte att underlätta för dig som företagare. Information och beräkningar på blanketterna bygger på tillgängliga och aktuella lagar och regler. Visma Spcs ansvarar emellertid inte för hur blanketterna används eller för eventuella följder av att beräkningar på dem inte blir korrekta.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion