Anpassade lösningar för dig i byggbranschen

Affärssystem för bygg och hantverkare

Få bättre kontroll och ett bra flöde på dina arbetsordrar, projekt och material. Du kan jobba på både dator och mobil.

Från 628 kr/mån

Kontakta oss för att skräddarsy och beställa Byggpaketet.

Se alla prisdetaljer

I byggpaketet ingår 1 Total-användare med fullständig behörighet. Du kan sedan aktivera ytterligare användare inne i programmet, välj mellan behörigheterna nedan. Läs mer om vad som ingår i de olika licenserna

Light

Passar användare som enbart rapporterar interntid och frånvaro. Användaren kan även rapportera resor och utlägg.
+35 kr/mån
& användare

Basic

För användare som arbetar mot kund och ska kunna rapportera fakturerbar tid och arbeta med projekt.
+109 kr/mån
& användare

Standard

För användare som ska lägga upp nya kontakter och projekt samt hantera offerter. Användaren kan arbeta med attest.
+219 kr/mån
& användare

Total

Användare med full behörighet som t.ex. avtal, löne- och fakturaunderlag, rapporter och analyser samt systeminställningar.
+379 kr/mån
& användare

I byggpaketet ingår

Visma Tid Pro:

 • Omfattande projektplaneringsverktyg.
 • Hantera ÄTA ordrar.
 • Registrera tid, kvitton och arbetsordrar i appen.
 • Skicka offerter till potentiella kunder och se status i säljprocessen.
 • Resursplaneringsverktyg för planering av tid och resurser.
 • Med funktionen uppgifter kan du delegerar och se status på dina och ditt teams uppgifter.

Visma eEkonomi Smart:

 • Färdiga fakturaunderlag från tidrapporteringen.
 • Fakturera digitalt
 • Fota eller läs in kvitton och leverantörsfakturor.
 • Automatiska bokföringsförslag på dina inköp.
 • Skicka betalningar direkt till banken
 • Hantera anläggningstillgångar och avskrivningar.

Tidregistrera

Få full koll på debiterbara timmar, marginaler och lönsamhet genom att enkelt tidregistrera via dator eller i mobilapp.

Projekthantering

Projektplaneringsverktyg för att underlätta projektstyrning, projektplanering och samarbetet inom ditt team.

Orderhantering

Skapa och hantera arbetsordrar var du än befinner dig. Med arbetsorder får du dessutom full koll på alla pågående och utförda uppdrag.

Fakturaunderlag

Missa inga timmar, kostnader eller påslag - allt finns samlat på ett ställe. Kopplar du programmet till Visma eEkonomi kan du dessutom fakturera med några klick.

Effektiv projektplanering

Effektiv projektplanering

 • Planera projekt och uppdragMed projektöversikten får du full kontroll på riktigt. Planera dina resurser, tillgänglighet och administrera projekten med stor flexibilitet. Inget hamnar mellan stolarna.
 • Följ upp resultatenÖversikten på varje projekt ger dig tydlig koll på lönsamheten och resultatet. Dina fakturerade/ej fakturerade intäkter och kostnader presenteras i färdiga grafer och rapporter, så att du förstår hur det går för projekten. Med färdiga underlag är det enklare att analysera, dra lärdomar eller ta action.
 • OfferterFölj upp säljprocessen med offerter och status på möjliga affärer. Skicka offerten till kund med e-signering via tex BankID. Med översikten på dina tidigare projekt har du de bästa förutsättningarna för att arbetsuppskatta möjliga projekt med goda marginaler.
 • ResursplaneringI resursplaneringen kan du planera in tid på projekt, arbetsordrar, affärsmöjligheter, interntid, semester och frånvaro. Det finns flera förinställda vyer med möjlighet att styra vem som kan både se och göra vad.

Kontakta oss 

Kontakta oss för att skräddarsy och beställa Byggpaketet eller läs mer om Visma Tid Pro


Smidigt för anställda direkt i mobilen

 • Arbetsorder och uppgifterPersonalen får sin arbetsorder tillsammans med tydliga instruktioner i sin mobilapp. Hantera checklistor/uppgifter, vägbeskrivning, kontaktuppgifter direkt i fickan. Skulle det uppkomma ändrings- och tilläggsarbeten (ÄTA-arbeten) är det enkelt att fota avvikelsen och skapa en arbetsorder av denna, direkt på plats, samt rapportera tid mot den i mobilen.
 • Registrera tidVarje medarbetare registrerar sina tider i ett enkelt gränssnitt i mobilen, eller på webben, innan de attesteras. Som administratör har du stenkoll på medarbetarnas schema, arbetad tid och prissättning på individuell nivå om så behövs.
 • Utlägg och kvittonAlla kvitton fotas och registreras direkt i mobilen, oavsett betalssätt. För underlag till projektredovisningen, fakturering och till löneprogrammet om så krävs.

Bokföring & fakturering för bygg & hantverkare

Bokföring och fakturering på autopilot

 • FaktureringMed de färdiga fakturaunderlagen från tidrapporteringen blir det oerhört effektivt att fakturera. Du väljer själv vilken detaljnivå du vill ha på dina fakturaunderlag och vad som ska debiteras. Du kan fakturera digitalt både till företag och privatperson. Inbetalningarna stäms dessutom av automatiskt mot banken och du får information och hjälp med påminnelser från programmet om någon faktura förfallit.
 • BokföringMed inbyggd automatik och koppling till banken sköts det mesta av bokföringsarbetet automatiskt. Allt eftersom du fotar eller läser in underlag tolkar programmet informationen och ger färdiga bokföringsförslag. Det gör registreringen enkel. Med bankkoppling kan transaktionerna på bankkontot stämmas av ner på öret och majoriteten av händelserna bokförs då helt automatiskt. Det sparar enormt mycket administrativ tid.

Kontakta oss 

Kontakta oss för att skräddarsy och beställa Byggpaketet eller läs mer om Visma eEkonomi Smart


Smarta integrationer för dig inom byggbranschen

Det finns oändliga möjligheter i Visma eEkonomi.
Du kan se alla våra integrationer eller kontakta oss för att tillsammans hitta den bästa lösningen för dina behov.

mowin

EL & VVS

Smart arbetsorder, tidrapport och materialhantering, det är Mowin. Skapat för EL, VVS och liknande serviceyrken med personal på fält och många arbetsordrar och artiklar att hålla reda på.

Fieldly

Bygg, El och VVS

Säg hej till Fieldly -byggbranschens bästa vän! Fieldly är det digitala projektverktyget speciellt utvecklat för bygg- och installationsbranschen.

Next

Bygg, entreprenad, service

Skräddarsytt för bygg-, entreprenad- och servicebranschen. Med integration till Visma ekonomi- och löneprogram utgör NEXT ett komplett projekt- och affärssystem.

Tid Smart

Prisvärt alternativ

I Visma Tid Smart finns allt du behöver för ett komplett tidredovisningssystem. Du får ut underlag för både faktura och lön och får samtidigt en tydlig överblick över dina projekt.

Kundstory: Öresunds håltagning

Öresunds Håltagning

"Stora delar av pappersruljansen försvann över natten när vi började köra digitalt"

Öresunds Håltagning

Öresunds Håltagning verkar i byggbranschen och utför de flesta tjänster inom segementet rivning, håltagning och sågning. Företaget har idag 10 personer anställda i den dagliga verksamheten.

“Företaget grundades 2016 av mig och min bror, då vi arbetade tillsammans på vår gamla firma. Vi kommer från en familj/släkt där många är och har varit egna företagare, så det föll ganska naturligt att även vi testade våra vingar.”


På frågan varför företaget började använda Visma eEkonomi blev svaret tydligt:

“Visma var det enkla valet vid vår uppstart, det var det program som vår ekonomiansvarige hade jobbat i tidigare, samt att vi var bekväma med utformning och design. Vi tog även referenser och förslag, men landade i slutändan på Visma eEkonomi.”

Öresunds Håltagning

Efter ett par år ville företaget minska pappersarbetet ytterligare, framför allt minska på manuell hantering av arbetsorder och diverse handskrivna lappar. Lösningen blev att koppla ihop Visma eEkonomi med Fieldly.

“Vi började leta efter något digitalt som passade både oss och Visma, som vi använder vid fakturering. 

Även om Fieldly och Visma eEkonomi är olika typer av program så är den största vinsten med integrationen att man kan göra allt som krävs vare sig det är digitalt, via mobil, tablet eller en dator.

Stora delar av pappersruljansen försvann över natten när vi började köra det digitalt, och det skalar ner det manuella skrivandet på papper."


Öresunds Håltagning är tydliga med vad de anser är den största fördelen med att köra Visma eEkonomi tillsammans med Fieldly. 

“Tiden man sparar! I arbetsordrarna loggar de anställda som är ute i verksamheten, vad dem gjort under dagen. Är projektet färdigt så importerar du allt som gjort, sedan lägger du en sista handpåläggning innan färdig faktura skickas till beställare.”

Affärssystem, bygg & hantverkare – system & verktyg för byggare

Vi finns här för dig, vill du ha hjälp?

Vill du veta mer om hur vårt affärssystem för bygg och hantverkare kan hjälpa dig? Ring oss eller maila oss så hjälper vi dig.

0470-70 61 00

[email protected]