Visma Förening

Visma Förening har stängts ner

2023-12-31 utgick Visma Förening ur vårt sortiment och lämnar plats åt Visma eEkonomi för föreningar.

Hur ska er förening hantera bokföringen?

Vilket behov har er förening? Kan du sköta ekonomin var och när du vill? Ska fakturorna skickas digitalt istället för via papper? Är det viktigt att bokföringen sköts automatiskt? Är ni flera som vill se hur det går för föreningen? Se hur Visma eEkonomi kan hjälpa dig beroende på vilken sorts förening du har.
Smarta funktioner i Visma eEkonomi för föreningar »

Hur ska föreningen hantera bokföringen och när ni ska byta? Är det dags att effektivisera ekonomiarbetet? Behöver du lyfta detta och få ett beslut av styrelsen i din förening? Vi har en pdf som du kan ta hjälp av för att visa vad Visma eEkonomi är och vad ni får i det paketet som vi valt att kalla Visma eEkonomi för föreningar.
Det här är Visma eEkonomi för föreningar (pdf) »

Ditt nya program Visma eEkonomi för föreningar

Vi rekommenderar vårt webbaserade bokföringsprogram Visma eEkonomi för föreningar, som är vårt mest köpta program bland föreningar. Vårt unika paketerbjudande för föreningar gör livet som kassör enkelt. För 149 kr/månad exkl. moms får du mer automatisk bokföring, obegränsat antal användare, hantering av arvoden mm.

Visma eEkonomi för föreningar

Nyfiken på vårt ekonomiprogram ?

Ring oss på 0470-70 61 00 eller Boka in tid med rådgivare »

Du kanske vill byta på en gång? Fyll i formuläret och beställ direkt »

Flytthjälp

Det är enklare än du tror 

Vi hjälper dig med flytten och vi bjuder dig på en gratis kom-igång utbildning i Visma eEkonomi för föreningar. Det ger dig helt enkelt en rivstart.

Hur flytten går till och hur du laddar upp säkerhetskopian kan du läsa mer i vår steg-för-steg-guide.  

Vanliga frågor

Du kan byta när som helst på året. Det spelar ingen roll var du är i ditt räkenskapsår. Tänk bara på att avsluta dina nuvarande fakturor och gör klart pågående avtalsfakturering.

Det lättaste sättet att komma igång är att låta oss hjälpa dig, kostnadsfritt såklart. Vi hjälper dig med att föra över dina uppgifter från Visma Förening och att komma igång med Visma eEkonomi. Hur flytten går till och hur du laddar upp säkerhetskopian kan du läsa mer i vår steg-för steg-guide.

De uppgifter som kommer att föras över till Visma eEkonomi är föreningsuppgifter, medlemmar/kunder, leverantörer, artiklar, obetalda kundfakturor (kundreskontraposter), obetalda leverantörsfakturor (leverantörsreskontraposter) och en sie-fil för de två senaste bokföringsåren.

Kika på vårt inspelade webbinarium just för dig som ska börja använda Visma eEkonomi för föreningar.

Viktor och Jonathan tipsar hur du byter och bra funktioner, Till dig som byter från Visma Förening till Visma eEkonomi för föreningar.

Det finns några punkter som kan vara bra att gå igenom innan du byter till Visma eEkonomi. Om du följer checklistan Att tänka på när du byter till Visma eEkonomi kommer ditt programbyte att gå smidigt och lätt.

Om du använder kontoplan Bas 96 och har kalenderår som bokföringsår, dvs att du ska skapa nytt bokföringsår nu vid årsskiftet, behöver du byta kontoplan i samband med att du skapar det nya bokföringsåret i Visma Förening.

Du hittar all information i Skapa nytt år »

När du har skapat nytt bokföringsår med en nyare kontoplan kan du flytta över till Visma eEkonomi för föreningar.  Vi hjälper dig med att föra över dina uppgifter. Hur flytten går till och hur du laddar upp säkerhetskopian kan du läsa mer i vår steg-för steg-guide.

Version 2022.0 är den sista versionen av Visma Förening, och du får inte tillgång till fler versioner efter denna. Från 2024-01-01 är ditt serviceavtal avslutat och du har inte längre tillgång till support. Även dina tjänster som är kopplade till ditt program avslutas i samband med detta. 

När ditt avtal har avslutats 2023-12-31, kan du inte längre ladda ner senaste versionen från vår hemsida. För att vara på säkra sidan är det bra om du sparar undan följande installationsfil: Visma Förening version 2022.0 

Vi kan inte garantera att version 2022.0 av Visma Förening fungerar på nyare datorer i framtiden, då versionen är testad på de operativsystem som fanns när versionen släpptes i mars 2022. 

Se till att ta en säkerhetskopia av din förening och spara undan den också, så kan du känna dig trygg med att du sparat all gammal information. Läs hur du Säkerhetskopierar din förening.

Nej, integrationslösningar kopplade till Visma Förening fungerar inte efter 2023-12-31.

Byta ditt löneprogram?

Vill du samtidigt passa på att byta ditt löneprogram?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för den bästa lösningen: Byt till Visma Lön Smart »