Sammanfattning av användarvillkor och regler i Visma Spcs forum

Visma Spcs forum är till för att användare ska kunna hjälpa varandra. Här kan du ställa frågor och ge tips och råd om våra produkter. Forumet utvecklas och ägs av Sprinklr (Get Satisfaction) och modereras av Visma Spcs.

Om du vill delta aktivt i Visma Spcs forum behöver du registrera dig som användare. Då har du möjlighet att kommunicera med Visma och likasinnade användare om våra produkter, tjänster eller olika ämnesområden. När du skapar din inloggning till Visma Spcs forum godkänner du användarvillkorintegritetspolicy och policy för cookies med Get Satisfaction som ägs av Sprinklr.

Forumet får inte användas till stötande inlägg, dvs förtal, förolämpningar hets mot folkgrupp osv. Sådana inlägg kommer att tas bort av Visma Spcs och vid allvarliga överträdelser kan användare stängas av.

Sammanfattning av villkor:

Som användare i Visma Spcs forum, vad godkänner jag att Visma kan använda mina personuppgifter till?

Vid registrering till Visma Spcs forum anger du användarnamn och e-post.

Genom att skapa en användare i Visma Spcs forum godkänner du att Visma Spcs använder dina personuppgifter i följande syften:

• Skapa förutsättningar för direkt dialog med Visma Spcs och mellan användarna av forumet

• Ta emot, behandla och dela inlägg och förslag från användare för att vidareutveckla Vismas produkter och tjänster

Hur kan jag påverka den information som Visma vill kommunicera till mig?

Du kan när som helst uppdatera vilka kategorier/inlägg i forumet du följer eller välja att inte ta emot mer information från Visma Spcs supportforum genom att gå till ”min profil” och ändra dina inställningar för meddelanden och e-post. Observera dock att du kan ha godkänt att ta emot information från Visma Spcs eller andra Visma-företag och genom andra kanaler än de som omfattas av Visma Spcs forum.

Om du vill avaktivera din användare i Visma Spcs forum kan du antingen gå in under din Profil och välja Radera konto eller genom att skicka e-post till info@visma.com.

Vem behandlar mina personuppgifter?

I och med att du registrerar dig i vårt forum delar du också dina personuppgifter med företaget Sprinklr och Get Satisfaction som är vår leverantör för forumet. Vänligen läs deras avtal också Användarvillkor Sprinklr och Användarvillkor Get Satisfaction. Visma Spcs säkrar dina uppgifter och rättigheter genom databehandlingsavtal med dessa företag.

När tredjepart med tillgång till dina personuppgifter finns utanför EU/EES-området – som t.ex. Sprinklr – garanterar Visma att det finns en laglig grund för en eventuell överföring av dina uppgifter till det här landet, antingen i form av EU Standard Contractual Clauses eller Privacy Shield.

Vilka personuppgifter kommer att vara synliga för andra?

Personuppgifter om användare som kommer att vara synliga för andra och sökbara på nätet i och utanför forumet är bilder som du väljer att ladda upp, ditt användarnamn i forumet, datum för registrering och senaste besök på forumet utöver det som du själv väljer att publicera i öppna områden.

Observera att det du aktivt har valt att publicera i forumet, exempelvis inlägg i diskussionsforum, inte kommer att raderas även om ditt användarkonto avaktiveras. Av legitima intressen behåller Visma Spcs de här inläggen för att uppnå målet att möjliggöra support i forumet genom att göra användarnas dialog med Visma Spcs och dialogen mellan användarna tillgänglig. Visma Spcs anser inte detta vara ett ingrepp i användarnas personskydd, eftersom Visma Spcs supportforum bjuder in till frivilliga ämnesdiskussioner.

Visma Spcs ansvarar inte för det som våra kunder eller andra externa personer skriver i nätforumet.

Var hittar jag mer information om personskydd i Visma och någon som kan svara på frågor?

Du hittar mer information om vår behandling av personuppgifter och dina rättigheter i anslutning till vår personskyddsdeklaration.

Om du har frågor kring personskydd i Visma Spcs forum, däribland rätten till insyn i vår behandling av dina personuppgifter, mer information om underleverantörer, radering eller korrigering av felaktiga uppgifter etc., ta kontakt med oss per e-post: privacy.sweden@visma.com.

Regler

Trivsel

För att forumet ska vara till så god hjälp för så många som möjligt, finns det vissa regler och riktlinjer som vi vill att du följer. Bryter du mot forumreglerna kan det leda till att en moderator redigerar eller raderar ditt inlägg. Bryter du mot forumreglerna vid upprepade tillfällen kan du bli avstängd från forumet.

Var trevlig och respektera varandra, alla har vi varit nybörjare.

Innan du skriver

Börja med att söka i forumet. Kanske någon annan ställt samma fråga innan och fått ett svar.

När du skriver

• Skriv en rubrik på ditt inlägg som är relevant
    Skriver du en rubrik som till exempel "Problem!" är det inte så tydligt vad du vill ha hjälp med. Skriver du exempelvis "Problem med utskrift i *programnamn*" blir det mycket tydligare för andra användare att förstå.
  • Skriv så detaljerat som möjligt
  • Berätta vilka åtgärder du redan provat, hur felet uppstått och om det är återkommande
  • Skriv eventuella felmeddelanden
  • Om andra användare ber dig om information som du inte vet hur du får fram, fråga dem hur du gör
  • Håll dig till ämnet, i vissa fall kan det vara bättre att skapa en ny tråd
  • Skriv inlägget en gång, vi vill inte att du postar det på flera ställen
  • Förklara på så enkelt och utförligt sätt som möjligt, skriv gärna steg för steg-beskrivningar
  • Om svaret på en fråga finns i en annan tråd, förklara det och länka till tråden
  • Om du inte vet om ditt svar är rätt, skriv det
  • Om du ger tips som även kan innebära problem på ett annat sätt, förklara riskerna.

Moderatorer

Vi har moderatorer som är anställda hos Visma Spcs. Deras uppgift är att vara hjälpsamma, göra forumet så trevligt som möjligt och att se till att reglerna följs. En moderator kan flytta ditt inlägg i efterhand om den placerats fel. Vi uppmuntrar gärna att vi hjälper varandra, på detta sätt kan vi komplettera varandras kunskaper.

Trådar som våra moderatorer anser inte hjälper andra användare kan arkiveras för att göra sökträffar mer relevanta.

Vid bokföringsfrågor så besvarar vi generellt hur du gör, men vill du ha mer detaljerad hjälp får du gärna kontakta din redovisningsbyrå. Behöver du ha tag i en redovisningsbyrå som kan hjälpa dig? Kika på sidan: Hitta din byrå »

Tänk på

• Visma Spcs support är aktiv i forumet och svarar gärna på dina frågor, men bara om du har serviceavtal/abonnemang på produkten som din fråga gäller. Saknar du serviceavtal/abonnemang kan du ändå få svar av andra användare i forumet och du får givetvis själv svara på andra användares frågor och aktivt delta i diskussioner.
  • Vi på Visma Spcs säkerställer och kvalitetssäkrar innehållet i alla trådar i forumet för att du som användare ska få en trevlig upplevelse och så bra hjälp som möjligt
  • Om du kan ta en säkerhetskopia i ditt program så rekommenderar vi att du gör det innan du genomför ett tips du fått på forumet
  • Svensk lag gäller, det är inte tillåtet med till exempel sextrakasserier, personangrepp eller rasistiska påhopp
  • Skriv inte dina, eller någon annans, personuppgifter. Det gäller även e-postadresser, andra kontaktvägar, kopior av privata meddelanden eller ditt kundnummer hos Visma Spcs
  • Skriv inte inlägg som syftar till att göra reklam om konkurrerande verksamhet mot Visma Spcs.

»Tillbaka