Allmänna villkor för Visma Spcs forum

Kort om Visma Spcs forum

Visma Spcs forum är till för att användare ska kunna hjälpa varandra. Här kan du ställa frågor och ge tips och råd om våra produkter.

Om du vill delta aktivt i Visma Spcs forum behöver du registrera dig som användare. Då har du möjlighet att kommunicera med Visma och likasinnade användare om våra produkter, tjänster eller olika ämnesområden.

Forumet får inte användas till stötande inlägg, dvs förtal, förolämpningar hets mot folkgrupp osv. Sådana "stötande" inlägg kommer att tas bort av Visma och vid allvarliga överträdelser kan användare stängas av.

Dataskydd i Vismas forum

Som ett led i att leverera ett forum till dig som användare behandlar Visma dina personuppgifter. Vid registrering anger du namn, e-post, språk och land. Om du finns i vår kontaktbas sedan tidigare, t.ex. om du är kund, kommer dessa befintliga uppgifter att kopplas till den användare du skapar i forumet. Det görs för att ge dig åtkomst till rätt områden i forumet. Vissa områden är stängda och är endast tillgängliga för specifika grupper.

Genoma att skapa en användare i Visma Spcs forum godkänner du att Visma använder dina personuppgifter i följande syften:

• Administrera ditt konto i forumet
  • Skapa förutsättningar för direkt dialog med Visma och mellan användarna av forumet
  • Ta emot, behandla och dela inlägg och förslag från användare för att vidareutveckla Vismas produkter och tjänster
  • Bygga upp en intresseprofil om dig så att Visma kan skicka relevant information. Detta gör vi genom att registrera vilka sidor du besöker på forumet och våra webbplatser.

Hur kan jag påverka den information som Visma vill kommunicera till mig?

Du kan när som helst uppdatera vilka kategorier/inlägg du följer och välja att inte ta emot mer information från Visma Spcs forum genom att gå till "Min profil" och ändra inställningar för meddelanden och e-post.

Observera att du kan ha godkänt att ta emot information från andra Visma-företag och genom andra kanaler än de som omfattas av Visma Spcs forum.

Om du vill ta bort din användare i Visma Spcs forum loggar du in, går till Mina inställningar - Personlig profil - Stäng konto.

Vem behandlar mina personuppgifter?

För att leva upp till målen i punkterna ovan, däribland att kommunicera information till dig som är anpassad efter din intresseprofil, behandlas dina personuppgifter av Visma Spcs. Dessutom kommer underleverantörer att ha tillgång till dina personuppgifter som ett led i att de hjälper oss med driften av Visma Spcs forum, samt hjälper oss att uppnå de mål som anges i punkterna ovan. Se här för en översikt över de underleverantörer som kan ha tillgång till dina personuppgifter per idag. Underleverantörer och överföring av personuppgifter »

Visma säkrar dina uppgifter och rättigheter genom databehandlingsavtal med dessa företag.

När tredjepart som får tillgång till dina personuppgifter finns utanför EU/EES-området - som t.ex. Oracle - garanterar Visma att det finns tillräckligt skydd för överföring av dina uppgifter till det landet, antingen i form av EU Standard Contractual Clauses eller Privacy Shield.

Vilka personuppgifter kommer att vara synliga för andra?

Personuppgifter om användare som kommer att vara synliga för andra och sökbara på nätet i och utanför forumet är:

• Bilder som du väljer att ladda upp
  • Ditt användarnamn i forumet
  • Datum för registrering och senaste besök i forumet
  • De personuppgifter du själv väljer att publicera i öppna områden.

Observera att det du aktivt har valt att publicera i forumet, exempelvis inlägg i diskussionsforum, inte kommer att raderas även om ditt användarkonto avaktiveras. Däremot kommer ditt användarnamn att anonymiseras. Visma Spcs behåller de här inläggen med stöd av intresseavvägning. Visma Spcs anser inte att detta är ett ingrepp i användarnas integritet, eftersom Visma Spcs forum bjudder in till frivilliga ämnesdiskussioner.

Visma Spcs ansvarar inte för det som våra kunder eller andra externa personer skriver i forumet.

Var hittar jag mer information om personskydd i Visma och någon som kan svara på frågor?

Du hittar mer information om vår behandling av personuppgifter och dina rättigheter i anslutning till vår integritetspolicy. Bland annat information om dina rättigheter här:

Om du har frågor kring dataskydd i Visma Spcs forum, ta kontakt med oss via e-post: dataskydd.spcs@visma.com.

Regler

Trivsel

För att forumet ska vara till så god hjälp för så många som möjligt, finns det vissa regler och riktlinjer som vi vill att du följer. Bryter du mot forumreglerna kan det leda till att en moderator registrer eller raderar ditt inlägg. Bryter du mot forumreglerna vid upprepade tillfällen kan du bli avstängd från forumet.

Var trevlig och respektera varandra, alla har vi varit nybörjare.

Innan du skriver

Börja med att söka i forumet. Kanske har någon annan ställt samma fråga innan och fått ett svar.

När du skriver

• Skriv en relevant rubrik på ditt inlägg
    Skriver du en rubrik som till exempel "Problem!" är det inte så tydligt vad du vill ha hjälp med. Skriver du exmepelvis "Problem med utskrift i *programnamn*" blir det mycket tydligare för andra användare att förstå.
  • Skriv så detaljerat som möjligt
  • Berätta vilka åtgärder du redan provat, hur felet uppstått och om det är återkommande
  • Skriv eventuella felmeddelanden
  • Om andra användare ber dig om information som du inte vet hur du får fram, fråga dem hur du gör
  • Håll dig till ämnet, i vissa fall kan det vara bättre att skapa en ny tråd
  • Skriv inlägget en gång, vi vill inte att du postar det på flera ställen
  • Förklara på så enkelt och utförligt sätt som möjligt, skriv gärna steg för steg-beskrivningar
  • Om svaret på en fråga finns i en annan tråd, förklara det och länka till tråden
  • Om du inte vet om ditt svar är rätt, skriv det
  • Om du ger tips som kan innebära problem på ett annat sätt, förklara riskerna.

Moderatorer

Vi har moderatorer som är anställda hos Visma Spcs. Deras uppgift är att vara hjälpsamma, göra forumet så trevligt som möjligt och se till att reglerna följs. En moderator kan flytta ditt inlägg i efterhand om den placerats fel.

Vi uppmuntrar gärna att vi hjälper varandra, på detta sätt kan vi komplettera varandras kunskaper. Trådar som våra moderatorer anser inte hjälper andra användare kan arkiveras för att göra sökträffar mer relevanta.

Vid bokföringsfrågor så besvarar vi generellt hur du gör, men vill du ha mer detaljerad hjälp får du gärna kontakta din redovisningsbyrå. Behöver du ha tag i en redovisningsbyrå som kan hjälpa dig? Kika in på sidan Hitta din byrå »

Tänk på

• Visma Spcs support är aktiv i forumet och svarar gärna på dina frågor, men bara om du har serviceavtal/abonnemang på produkten som din fråga gäller. Saknar du serviceavtal/abonnemang kan du ändå få svar av andra användare i forumet och du får givetvis själv svara på andra användares frågor och aktivt delta i diskussioner.
  • Vi på Visma Spcs strävar efter att säkerställa och kvalitetssäkra innehållet i publicerade trådar i forumet för att du som användare ska få en trevlig upplevelse och så bra hjälp som möjligt.
  • Om du kan ta en säkerhetskopia i ditt program så rekommenderar vi att du gör det innan du genomför ett tips du fått på forumet
  • Svensk lag gäller. Det är inte tillåtet med till exempel sextrakasserier, personangrepp eller rasistiska påhopp.
  • Skriv inte dina, eller någon annans personuppgifter. Det gäller även e-postadresse, andra kontaktvägar, kopior av privata meddelanden eller ditt kundnummer hos Visma Spcs
  • Skriv inte inlägg som syftar till att göra reklam om konkurrerande verksamhet mot Visma Spcs.