Byt till Visma eEkonomi för föreningar

Bokföring på autopilot

Vi hjälper dig med bytet och ser till att du kommer igång med Visma eEkonomi.

Allt en förening behöver

Det finns massor av fördelar med ett webbaserat program för en förening. Du kan jobba var du vill och blir mer effektiv i din bokföring och fakturering.

Visma eEkonomi för förening

149 kr/mån exkl moms Abonnemangslängd: 12 månader
  • För ekonomisk och ideell förening
  • Bokföring
  • Massfakturering
  • Översikt och budget
  • Funkar tillsammans med andra program
  • Fotografera kvitton och fakturor med mobilen
  • Obegränsat antal användare

Har du redan ett annat föreningsprogram? Vi hjälper dig byta föreningsprogram, helt kostnadsfritt. Efter ditt köp får du mer information om hur det går till.

Arbeta var och när du vill

Arbeta var och när du vill

Visma eEkonomi för föreningar är helt och hållet webbaserat. Det innebär att du kan arbeta med din förening var du än är, med obegränsat antal användare.

SÅ smidig massfakturering

SÅ smidig massfakturering

Massfakturera dina medlemmar genom att skicka likadana fakturor till en hel medlemsgrupp med ett knapptryck. Dessutom kan du låta återkommande fakturor skickas automatiskt.

Programmet + banken = sant

Programmet + banken = sant

Att stämma av händelser på ett bankkonto är en tidskrävande uppgift – om du gör det manuellt. Låter du däremot programmet hantera avstämningen sker stora delar av arbetet helt automatiskt.

Betala arvode - piece of cake!

Betala arvode - piece of cake!

Behöver du betala ut arvode? Det får du hjälp med direkt i programmet, allt från beräkning av skatter till arbetsgivaravgifter. Du kan dessutom skapa tydliga specifikationer.

Japp, använd mobilen

Japp, använd mobilen

Med hjälp av vår smarta app Visma Scanner kan andra i föreningen enkelt fota av kvitton och fakturor, som går direkt in i Visma eEkonomi för föreningar. Och du som kassör kan använda Visma eEkonomi App för att arbeta direkt från mobilen.

Gör styrelsen stolt

Gör styrelsen stolt

Visma Ekonomiöversikt gör det enkelt att se hur det går för föreningen. Dessutom kan alla i styrelsen själva logga in och följa ekonomin. Och med de tydliga graferna blir det lättare än någonsin att gå igenom ekonomin på möten.

Nu med koppling direkt till IdrottOnline

Med den kostnadsfria kopplingen går både medlemsfaktureringen och bokföringen smidigare än någonsin.

Vanliga frågor

Det lättaste sättet att komma igång är att låta oss hjälpa dig. Kostnadsfritt såklart. Vi hjälper dig både med att föra över dina uppgifter och att komma igång med ditt nya program. Läs mer om hur vi hjälper dig komma igång.

Du kan också föra över dina uppgifter själv från Visma Förening. Detta gör du via Visma eEkonomi Converter. Obs! Ska du ha integrationen med IdrottOnline till Visma eEkonomi rekommenderar vi inte convertern. Läs mer under rubriken Integration med IdrottOnline längre ner. 

Länk till convertern hittar du i menyn i ditt Visma Förening. Välj Arkiv - Export - Överför uppgifter till Visma eEkonomi. När överföringen är gjord arbetar du vidare i ditt nya program med dina befintliga uppgifter.

De uppgifter som kommer att föras över till Visma eEkonomi är leverantörer, obetalda leverantörsfakturor, artiklar, kunder, obetalda kundfakturor och en sie-fil för de två senaste bokföringsåren. Det finns några punkter som kan vara bra att gå igenom innan du startar Visma eEkonomi Converter och för över dina uppgifter till Visma eEkonomi.

Gå till hjälpsidan och följ listan så kommer ditt programbyte att gå smidigt och lätt.

Integration med IdrottOnline

Ska du ha integrationen med IdrottOnline till Visma eEkonomi hanterar du ditt medlemsregister och artiklar i IdrottOnline. För att undvika dubbletter bör du därför inte överföra dessa register från Visma Förening till Visma eEkonomi. Via Convertern görs detta automatiskt utan möjlighet att välja bort enstaka register. Vi kan hjälpa dig med överföringen av ditt leverantörsregister om du önskar. Beställ överföring av register.

Bokföringen flyttar du sedan enkelt över själv med hjälp av SIE-fil från Visma Förening och importerar i Visma eEkonomi.

När du byter till Visma eEkonomi Smart för föreningar får du ett mejl där du kan välja om du vill avsluta ditt nuvarande avtal direkt, behålla det avtalsperioden ut eller låta det löpa på. Om du väljer att avsluta ditt avtal direkt kan du få tillgodoräkna dig kvarvarande del av avtalet på Visma Förening.

Om du skulle ångra ditt byte till Visma eEkonomi så kan du utan extra kostnad byta tillbaka till ditt gamla program i 30 dagar. Vi krediterar då det du har betalat för Visma eEkonomi och debiterar dig avtalet på ditt gamla program.

Är du nyfiken på integrationen med IdrottOnline kan du läsa mer i följande hjälpavsnitt: IdrottOnline till Visma eEkonomi

I och med att du använder IdrottOnline har du troligtvis redan ditt medlems- och artikelregister inne på IdrottOnline och det är även här du administrerar dem framåt. För att undvika dubbletter bör dessa register inte föras över till Visma eEkonomi från ditt nuvarande program. Har du ett leverantörsregister du vill flytta över kan vi hjälpa dig med det. Här beställer du överföring av register

Din bokföring flyttar du sedan enkelt över själv via SIE-fil till Visma eEkonomi från ditt nuvarande program. 

Läs mer om kopplingen till IdrottOnline