Frågor och svar

Jag har Visma Förening och vill byta till Visma eEkonomi, hur gör jag?

Det lättaste sättet att komma igång är att låta oss hjälpa dig. Kostnadsfritt såklart. Vi hjälper dig både med att föra över dina uppgifter och att komma igång med ditt nya program. Läs mer om hur vi hjälper dig komma igång.

Du kan också föra över dina uppgifter själv från Visma Förening. Detta gör du via Visma eEkonomi Converter. Obs! Ska du ha integrationen med IdrottOnline till Visma eEkonomi rekommenderar vi inte convertern. Läs mer under rubriken Integration med IdrottOnline längre ner. 

Länk till convertern hittar du i menyn i ditt Visma Förening. Välj Arkiv - Export - Överför uppgifter till Visma eEkonomi. När överföringen är gjord arbetar du vidare i ditt nya program med dina befintliga uppgifter.

De uppgifter som kommer att föras över till Visma eEkonomi är leverantörer, obetalda leverantörsfakturor, artiklar, kunder, obetalda kundfakturor och en sie-fil för de två senaste bokföringsåren. Det finns några punkter som kan vara bra att gå igenom innan du startar Visma eEkonomi Converter och för över dina uppgifter till Visma eEkonomi.

Gå till hjälpsidan och följ listan så kommer ditt programbyte att gå smidigt och lätt.

Integration med IdrottOnline

Ska du ha integrationen med IdrottOnline till Visma eEkonomi hanterar du ditt medlemsregister och artiklar i IdrottOnline. För att undvika dubbletter bör du därför inte överföra dessa register från Visma Förening till Visma eEkonomi. Via Convertern görs detta automatiskt utan möjlighet att välja bort enstaka register. Vi kan hjälpa dig med överföringen av ditt leverantörsregister om du önskar. Beställ överföring av register.


Bokföringen flyttar du sedan enkelt över själv med hjälp av SIE-fil från Visma Förening och importerar i Visma eEkonomi.

Vad händer med mitt gamla avtal på Visma Förening när jag byter?

När du byter till Visma eEkonomi Smart för föreningar får du ett mejl där du kan välja om du vill avsluta ditt nuvarande avtal direkt, behålla det avtalsperioden ut eller låta det löpa på. Om du väljer att avsluta ditt avtal direkt kan du få tillgodoräkna dig kvarvarande del av avtalet på Visma Förening.

Om jag ångrar mig och vill byta tillbaka till Visma Förening, vad händer då?

Om du skulle ångra ditt byte till Visma eEkonomi så kan du utan extra kostnad byta tillbaka till ditt gamla program i 30 dagar. Vi krediterar då det du har betalat för Visma eEkonomi och debiterar dig avtalet på ditt gamla program.

Hur fungerar kopplingen mellan IdrottOnline och Visma eEkonomi?
Är du nyfiken på integrationen med IdrottOnline kan du läsa mer i följande hjälpavsnitt: IdrottOnline till Visma eEkonomi »
Hur fungerar det om jag har en annan leverantör idag och vill byta till Visma eEkonomi med integration till IdrottOnline?

I och med att du använder IdrottOnline har du troligtvis redan ditt medlems- och artikelregister inne på IdrottOnline och det är även här du administrerar dem framåt. För att undvika dubbletter bör dessa register inte föras över till Visma eEkonomi från ditt nuvarande program. Har du ett leverantörsregister du vill flytta över kan vi hjälpa dig med det. Här beställer du överföring av register » 

Din bokföring flyttar du sedan enkelt över själv via SIE-fil till Visma eEkonomi från ditt nuvarande program. 

För att komma igång snabbt och enkelt med Visma eEkonomi kan du boka dig på vårt webbinarium: Kom igång med Visma eEkonomi för föreningar » 

Läs mer om kopplingen till IdrottOnline »