Så här funkar Visma Companyexpense:

Här är de vanligaste frågorna kring Visma Companyexpense

Finns det någon film så jag enkelt kan se hur det fungerar?

Självklart, titta på vår film och du ser själv hur enkelt det är. Oavsett om du är chef, löneadministratör eller medarbetare. 

Se film »

Vad gäller för arkivering och hantering av kvitton?

Med Visma Companyexpense fotar du kassakvittot och därmed har du säkerställt en digital kopia för framtida behov. Med en digital kopia så gäller att du ska spara kassakvittot i 3 år. Utan en digital kopia så ska du spara kassakvittot i 7 år. En digital kopia är enkel att söka fram vid en eventuell revision.

Får du ett kvitto till mailen så kan du enkelt vidarebefordra det kvittot så att det kommer in i Companyexpense. Det gör du genom att vidarebefordra mailet med kvittot till e-postadressen kvitto@visma.com. När kvittot bleknar måste det finnas spårbarhet mellan kopia och original vilket du har i Companyexpense.

Vilka fördelar finns det med mobila/digital kvitton?

Det finns många fördelar med mobilkvitton. Till skillnad mot papperskvitton, tappar man inte bort digitala kvitton. De bleknar inte, går inte sönder eller hamnar i tvättmaskinen. Dessutom är de sökbara och alltid tillgängliga när man behöver dem. Vidare kan man som konsument bli påmind via kvittot om en vara skulle bli återkallad, när garantitiden är på väg att ta slut, när öppet köp slutar gälla och så vidare.

Det finns som sagt många fler fördelar med kvitton i mobilen och miljöaspekten är bara en av dem.

Är digitala kvitton lika säkra som papperskvitton?

Digitala kvitton leder till mindre fusk än med papperskvitton.

  1. Med digitala kvitton kan man med säkerhet fastställa att innehållet inte blivit förvanskat.
  2. Säljaruppgifterna stämmer med verkligheten.
  3. Datum och tid inte blivit manipulerade.
  4. Skatteverkets kontrollkod stämmer med vad som registrerats i kontrollenheten.
  5. Summan stämmer med detaljspecifikationen och att det endast finns ett original. Detta medför en ökad trygghet för konsumenten, handlaren och samhället.
Jag har flera bolag - kan jag ha dem alla upplagda i samma app?

Ja, det går alldeles utmärkt. Du kan ha hur många organisationer som helst upplagda i en och samma app, och du kan enkelt byta företag genom att swipa mellan dem i appen.

Färgen bleknar på kvittot, vad gör jag?

Eftersom du fotat kvittot med Visma Companyexpense så har du redan en digital kopia vilket också är kravet när kvittot börjar bli oläsligt.

Vad gäller när jag handlar på internet?

När du handlar på nätet så får du ett kvitto till din e-post. Detta behöver du inte printa om du har Visma Companyexpense. Det räcker då med att vidarebefordra mailet till kvitto@visma.com. Då kommer kvittot digitalt till din mobil där du kan spara det som ett företagsutlägg.