Vi vill att du alltid ska arbeta i den senaste versionen av ditt program. På detta sätt kan du effektivisera ditt arbete genom att få tillgång till de senaste processerna, arbeta i en kvalitetssäker version och få hjälp när du kontaktar vår supportavdelning, där det faktiskt är ett krav för att få hjälp. Vill du förnya ditt avtal är du välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning via telefon eller chatt - se Kontakta oss.

Sedan den version som du använder nu från 2020 har det kommit flera funktioner och förbättringar. Här är några av nyheterna som tillkommit sedan din version:

Stöd för nytt betalformat

Nu finns det stöd för att skicka svenska betalningar i formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) även för dig som har Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank. Har du Nordea som bank så har det funnits stöd för detta format sedan tidigare. XML/ISO20022 (pain.001.001.03) är ett framtidssäkert format och hanterar både inhemska/utländska betalningar.

Periodisera leverantörsfaktura

En av flera förbättringsförslag från kunder i version 2021.1 är att du nu kan periodisera leverantörsfakturor på kommande år.

Grön teknik

Från version 2021.0 hanterar programmet Grön teknik, dvs skattereduktion för installation av solceller, laddstation för elbil samt installation för lagring av egenproducerad elenergi.

Ny programdel - Inläsning av underlag för e-fakturor och Visma Scanner

Vi har gjort förbättringar för att du ska kunna jobba mer digtalt. Vill du arbeta smart och effektivt vinner du mycket på att ta emot e-fakturor från dina leverantörer, men också genom att fota dina kvitton i appen Visma Scanner för att sedan föra över de tolkade underlagen i programmet.

Inläsning underlag som du hittar under Inköp respektive Bokföring kan du läsa in både e-fakturor och underlag från appen Visma Scanner. De underlag som går att läsa in visas i en lista och du väljer själv vilka underlag du vill skapa leverantörsfakturor/verifikationer för.

Nya regler för rutarbete 2021

Från och med 1 januari 2021 ger ytterligare fyra tjänster rätt till rutavdrag. Skatteverket har därmed anpassat sitt format för ansökan om skattereduktion via fil. De tjänster som rutavdraget utökas med är:

• Möblering - möblering av bostad, inklusive montering av möbler. Inredningstjänster ingår inte.
  • Tillsyn - enklare tillsyn av en bostad, exempelvis ta in post, vattna blommor, spola kranar och toaletter.
  • Tvätt vid tvättinrättning - vattentvätt av kläder och hemtextil vid tvättinrättning, inklusive transport av tvätten.
  • Transport till försäljning för återanvändning - transport av bohag till andrahandsbutiker, loppmarknader och liknande där bohaget kan komma till återanvändning samt transport till och från magasinering.

Alla kategorierna är tillagda och går att välja under Typ av Rot/Rut på dokument och i artikelregistret.

Läs mer i Versionsnyheterna »

Uppdatera till senaste version

När du startar ditt program får du ett meddelande via Visma Update att det finns en ny version att installera. Klickar du på Uppdatera stängs programmet ner och installationen startar. Du kan också välja Hjälp - Uppdatera programversion inne i ditt program för att installera senaste version.

På vår hemsida kan du också hämta senaste versionen.

För att se vilken version du arbetar i just nu kan du titta längst ner till höger i ditt program. Bredvid ditt företagsnamn står det även ditt kundnummer och versionsnummer.