Vi vill att du alltid ska arbeta i den senaste versionen av ditt program. På detta sätt kan du effektivisera ditt arbete genom att få tillgång till de senaste processerna, arbeta i en kvalitetssäker version och få hjälp när du kontaktar vår supportavdelning, där det faktiskt är ett krav för att få hjälp. Vill du förnya ditt avtal är du välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning via telefon, chatt eller mej - se Kontakta oss.

Sedan version 2016.0 som du använder nu har det kommit många funktioner och förbättringar. Här är några av nyheterna som tillkommit sedan din version:

Chatboten Vera inne i ditt program

Nu hittar du hjälp direkt inne i programmet. Chatboten Vera som även finns på vår hemsida har nu hittat in i programmet. Så om du har serviceavtal får du nu hjälp dygnet runt inne i ditt program.

Vera lär sig saker hela tiden och är det så att du inte får svar av Vera kan du välja att chatta med någon på Supporten, förutsatt att vi har öppet den tiden du chattar :)

Sök via förstoringsglaset

När du klickar på Sök (förstoringsglaset) så visas inte längre alla sökbara fält utan du kan nu istället välja det eller de fält du vill söka på. På så sätt får du en bättre överblick över de fält du har valt att söka på.

Integration med Visma Tid Smart

Nu finns integration till Visma Tid Smart, vårt tidredovisningssystem.

I Visma Tid Smart kan de anställda rapportera sin tid och arbeta med kundens order och prissättning. Det är också här där fakturaunderlagen sammanställs. Fakturaunderlagen läser du sedan in i Visma Administration för fakturering. Läs mer om Visma Tid Smart och hur du integrerar programmen i avsnitten Integration mot Visma Administration.

Kalkylator i numeriska fält

Nu kan du få hjälp av en kalkylator för att göra beräkningar. Kalkylatorn är tillgänglig i numeriska fält i programmets tabellområden. Tabellområden finns t ex i de olika programdelarnas listlägen och på dokumentrader. För att visa kalkylatorn trycker du på *-tecknet när du står i ett numeriskt fält.

Du kan också trycka på multiplikationstecknet på det numeriska tangentbordet. När kalkylatorn visas kan du göra din beräkning och vill du få med det beräknade värdet till det aktuella fältet klickar du på OK eller tycker Enter

Fler antal tecken på Lagerplats och Leverantörens artikelnummer

Fältet Lagerplats under Artiklar/Lager - Artiklar och tjänster, fliken Lager kan nu innehålla 25 tecken.

Fältet Leverantörens artikelnummer under Artiklar/Lager - Artiklar och tjänster, fliken Inköp kan nu innehålla 40 tecken.

Förbättringar kring AutoInvoice

Om en leverantör kan skicka e-fakturor till dig via AutoInvoice visas detta i den gula informationslisten i samband med att du skapar en leverantörsfaktura. Detta under förutsättning att du angett att du vill ta emot e-fakturor i företags/föreningsinställningarna. Vill du ta emot e-fakturor kontaktar du leverantören.

Gränsen för bilagor du skickar via AutoInvoice när du skickar e-fakturor är utökad till 10 MB för hela sändningen.

Förbättrad sökfunktion/skriv ut till bl a Excel

Nu kan du söka poster och göra urval direkt i programmets listlägen, direkt i respektive kolumn. På så sätt kan du snabbt och enkelt söka upp poster direkt i listan. Du kan även använda sökvillkoren för intervall och delar av ord.

Du kan dessutom kopiera eller exportera innehållet i de flesta kolumner och skriva ut till fil som till exempelvis Excel.

Ny databas med Microsoft SQL Server

Vi har bytt till databasen Microsoft SQL Server för att programmet ska hänga med i dagens förutsättningar. Det ger oss också större möjligheter att implementera efterfrågade funktioner. Läs mer på Vi byter databas »