Visma eEkonomi Fakturering

Fakturera och hantera betalningar digitalt i Visma eEkonomi Fakturering och låt din redovisningbyrå ta hand om resten.

Ett enkelt faktureringsprogram

Visma eEkonomi Fakturering är ett lättarbetat, webbaserat faktureringsprogram som passar det mindre företaget. Fakturaprogrammet hjälper dig med enkel fakturering, hanterar kunder samtidigt som det håller ordning på företagets inbetalningar. Du får en snygg översikt av fakturerade belopp, förfallna fakturor och försäljning per månad redan på startsidan. Du kan dessutom fakturera från mobilen.

Se mer på Youtube

Så fungerar det i Visma eEkonomi Fakturering

Visma eEkonomi App - samarbeta

Hantera din försäljning

Att fakturera i Visma eEkonomi Fakturering är enkelt. Och om du vill kan programmet faktiskt fakturera dina kunder automatiskt utifrån dina önskemål. Så smidigt! I programmet får du även en schysst hantering av dina artiklar och kunder med snabb adressökning, flexibla kategoriseringar och talande försäljningsstatistik.

Inbetalningar från kund

På startsidan har du direkt koll på dina obetalda kundfakturor. När en faktura är betald eller delbetald från kunden uppdaterar du detta på fakturan i programmet och får kontroll över din försäljning. Om en kund missat en betalning skickar du enkelt en påminnelse från programmet.

Du och din redovisningsbyrå kan komma överens om vem som ska hantera avstämningen av inbetalningar. Möjligheten finns att hantera detta i byråns system.

Fakturera i mobilen

Det är lika enkelt att fakturera i mobilen via eEkonomi appen. I appen har du även dina kunduppgifter, anteckningar och du ser hur du ligger till med inbetalningar från kunder i en överskådlig graf. Perfekt när du är på resande fot.

Anteckningar & notifikationer

Du kan lägga till anteckningar och får hjälpsamma notifikationer från systemet, till exempel om en faktura har förfallit. Både i programmet och i appen Visma eEkonomi.

Anteckningar & aviseringar

Appar och tillval som ingår

När du samarbetar med en redovisningsbyrå i Visma eEkonomi Fakturering ingår flera smarta processer för att kommunikationen mellan dig och din byrå ska bli så effektiv som möjligt.

Fler appar och tillval

Visma eEkonomi Fakturering är ett fakturaprogram att växa med. Du kan lägga till och använda dig av ett stort urval av smarta appar och tillval för att förbättra dina processer.

Vanliga frågor om samarbetet

Kan jag byta till Visma eEkonomi Fakturering från Visma eEkonomi Bas, Smart eller Pro?

Ja! Vi hjälper dig att byta till Visma eEkonomi Fakturering. Fyll i formuläret »

När vi avslutar ditt tidigare program får du tillgång till befintlig information men kan inte längre göra några ändringar.

Hur kommer jag igång med Visma eEkonomi Fakturering?

1. Du får en inbjudan från din redovisningsbyrå via mejl som du godkänner för att börja samarbeta och arbeta i Visma eEkonomi Fakturering.
  2. Gå igenom startguiden i Visma eEkonomi Fakturering. Ta hjälp av din redovisningsbyrå för att få rätt inställningar.
  3. Dags att komma igång med faktureringen!
  4. Lägg upp dina artiklar under Försäljning - Artiklar.
  5. Lägg upp dina kunder under Försäljning - Kunder.
  6. Skapa din första faktura under Försäljning - Kundfakturor - Skapa ny.

Mer information hittar du i vår skrivna hjälp. Se även Visma eEkonomi Fakturering på Youtube.

Vilka faktureringsfunktioner finns i Visma eEkonomi Faktuering?

Skapa flera fakturoråterkommande fakturahusavdragomvänd skattskyldighetartikel- och kundetiketter, skicka e-faktura och utländska fakturor och valutor.

Tillval: Offert & Order

Vilka funktioner finns inte? Räntefakturor, VMB, Samlingsfaktura.

Vilket fakturanummer börjar jag på i Visma eEkonomi Fakturering?

Finns det fakturor sedan tidigare i ett annat program? I så fall fortsätter du där du slutade och väljer nästkommande fakturanummer.

Kan man lägga till fler användare i Visma eEkonomi Fakturering?

Absolut! Den som står som administratör av programmet kan köpa och lägga till extra användare. Läs mer om licenser och användare.

Hur mycket kostar Visma eEkonomi Fakturering?

Kvartal (3 mån): 109 kr/mån
Årsvis (12 mån): 99 kr/mån

Priset avser en slutanvändare.

Vem registrerar inbetalningar?

Du och din redovisningsbyrå behöver komma överens om vem som registrerar inbetalningar. Oavsett vem som gör inbetalningarna kommer inbetalningarna att vara synliga i båda programmen.

Hur avslutar jag samarbetet?

1. Gå till vismaspcs.se och logga in på Mina tjänster.
2. Välj Samarbeten i menyn.
3. Klicka på penn-ikonen till höger om den tjänst där du vill avsluta samarbetet.
4. Välj Avsluta samarbetet.
5. Välj vad som ska hända efter avslutat samarbete.
6. Bekräfta genom att välja Avsluta samarbetet.

Du kan välja att jobba vidare med Visma eEkonomi Fakturering fristående. Väljer du att avsluta tjänsten helt har du tillgång till befintlig information men kan inte göra några ändringar.

Jag vill veta mer om Visma eEkonomi Fakturering

Om du vill läsa mer om programmet kan du besöka vår sida Visma eEkonomi Fakturering. Vill du lära dig mer om programmet och hitta svar på många av dina frågor kan Visma eEkonomis supportsida vara till stor hjälp.