Checklista vid överlåtelse

- för dig som överlåter/övertar licenser, serviceavtal och/eller internettjänster från Visma Spcs

Visma AutoCollect

Alla uppdrag måste vara avslutade eller återkallade i tjänsten Visma AutoCollect innan du kan göra en överlåtelse.

Digitala fakturor och dokument - Visma Administration/Fakturering

Om du tar emot e-fakturor eller e-ordrar via i programmet måste du ta bort markeringen för Ta emot dokument under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/internettjänster - Digitala fakturor och dokument.

Du behöver också ta bort inloggningsuppgifterna under Företagsinställningar - Min sida/internettjänster. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta Supporten.

Visma Kreditupplysning och Bevakningsuppdrag

Bevakningsuppdrag måste avslutas och läggas in på nytt på det nya kundnumret. Du avslutar tjänsten och aktiverar den i det nya företaget. Alla bevakningsuppdrag måste anges igen.

Om du har tagit kreditupplysningar på företag som får upplysningskopior, kan det vara bra att du skriver ut statistik över vilka kreditupplysningar som gjorts under den senaste tiden. Ibland händer det att kunder ifrågasätter varför det har gjorts en kreditupplysning.

Visma Scanner

Använder du Visma Scanner måste du logga ut från appen och sedan logga in på nytt. Därefter väljer du vilket företag som bilderna ska skickas till.

Storegate Backup

Du avslutar tjänsten Storegate Backup själv, men innan du gör det är det viktigt att du sparar ner dina lagrade filer och mappar från din lagringsyta. När du avslutar tjänsten så raderas allt som ligger på din lagringsyta och kan därefter inte återställas. Läs mer på storegate.com »

Du måste även ta bort tillgången till tjänsten för användarna på vismaspcs.se. Välj Mina tjänster och logga in. Klicka på företagsnamnet längst upp till höger. Välj Användare och klicka i Visa tjänster, leta upp användaren i listan och gå sedan till höger för tjänsten Backup. Klicka i markeringen för tjänsten Ta bort tillgång för Storegate Backup. Klicka på Ta bort. Har du fler användare ska du ta bort tillgången för Storegate Backup på alla.

Visma Lön Anställd/Min Lön och Visma Utlägg

Synkronisera över alla stämplingar och/eller reseräkningar till Visma Lön. För anställda som använder en tilläggstjänst som Lön Anställd och Utlägg bör du inaktivera respektive tjänst och sedan ta bort inloggning till vismaspcs.se, läs mer i avsnittet Säg upp och inaktivera Visma Lön Anställd eller Visma Min Lön.

Läs även avsnittet Säga upp och inaktivera Visma Utlägg innan du skickar in överlåtelseblanketten till oss. Annars tappar du informationen när vi genomför överlåtelsen. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta Supporten.