Win Win Ekonomi

"I Panalitix har vi fått verkyg att arbeta med, och det har funnits en regelbundenhet där vi haft kvartalsmål och uppföljningar."

Martin Grimlund, Win Win Ekonomi
Bröderna Ludvig och Martin, Win Win Ekonomi

"Visma har varit ett viktigt bollplank på vägen mot där vi är idag"

Som byrå har Win Win Ekonomi alltid strävat framåt och vuxit varje år. Men när de började bli större kom också utmaningar och de ville göra saker ännu bättre och få till en tydlig struktur.
– Panalitix är vår externa partner som har ställt oss till svars när det kommer till vad vi har gjort för att uppnå våra mål.

Redovisningsbyrån Win Win Ekonomi grundades 2011 av Ludvig Grimlund och bara ett år senare anslöt brodern Martin Grimlund till verksamheten. De har varit kunder hos Visma sedan starten och för några år sedan började de även göra en affärsutveckling tillsammans med Visma och Panalitix.

— I Panalitix har vi fått verktyg att arbeta med, och det har funnits en regelbundenhet där vi haft kvartalsmål och uppföljningar. Coacherna är insatta i vår bransch, och kan tack vare det ge oss initierad input med erfarenheter från andra byråer. När vi skapade vår One Page Strategic Plan fick vi en tydlig bild av vart vi skulle och i vilken ordning vi skulle göra saker. Tidigare hade vi kanske gjort en del insatser för tidigt, istället för att se helheten och prioritera utifrån den.

I Panalitix ingår det både mindre och större nätverk. De mindre nätverken träffas oftare och mer regelbundet, medan de större träffas på årlig basis.

– Nätverkandet har påverkat vårt sätt att tänka, byråns självförtroende, att våga välja rätt kunder. Vi har tagit influenser från mer nischade byråer, både i Sverige och utlandet. Det har hjälpt oss att bli mer selektiva och tydliga med vad vi vill och vilka kunder vi vill ha.

Martin från Win Win Ekonomi
Martin Grimlund från Win Win Ekonomi

Win Win Ekonomi har affärsutvecklat sin redovisningsbyrå med Vismas 1-års coaching-program Panalitix Business Improvement.

Panalitix Business Improvement

JDG Revision

“Vi har sparat massor av tid. Första året låg vi 2 månader före deadlines om vi jämför med året innan.”

Daniel Linsten, JDG Revision
Daniel från JDG Revision
Daniel från JDG Revision

"Daily Huddles som ger effekt"

Daniel gick med Panalitix i slutet av 2018 och berättar att en stor effekt är just teamkänslan på byrån.
— Största effekten har varit våra daily huddles med tydliga mål på en whiteboard och teamkänslan där hela byrån förstår vad vi behöver göra just nu.

Daniel och hans byrå JDG Revision hade sökt en förändring och visste egentligen vad de ville göra men visste inte riktigt var de ville börja.
— Med Panalitix har vi fått struktur och verktyg för att göra det.

Att hela byrån har en samsyn kring mål, hur de ligger till på andra arbetsområden och vad alla faktiskt arbetar med har gjort att JDG Revision sparat massor av tid.
— Vi låg två månader före deadlines den här våren jämfört med året innan. Så tid har vi tjänat in. Och arbetsglädje berättar Daniel leende.

Han rekommenderar att om du är en byrå som vill hänga med i framtiden är Panalitix ett bra sätt att få hjälp och komma igång med sin utvecklingsresa.

Daniel från JDG Revision
Daniel Linsten, JDG Revision

JDG Revision har affärsutvecklat sin redovisningsbyrå med Vismas 1-års coaching-program Panalitix Business Improvement.

Panalitix Business Improvement

Keeper

"Vi förstod tidigt att utvecklingen går mot den digitala riktningen. Om vi inte förändrar oss så har vi ingen business om några år."

Hanna Montaya, Keeper
Nathalie och Hanna, Keeper

"Idag har jag världens roligaste jobb"

På bara några månader gick Hanna och hennes byrå över till fast prissättning och molnbaserade system.
— Den största utmaningen är personerna som ska förändras, inklusive mig själv. Vi kan göra en lista med saker vi gjort men det handlar om i första hand om att vi förändrat vårt tankesätt och det börjar ju såklart hos den som är byråledare.

Hanna Montaya gick med i Panalitix Business Improvement Program redan 2017 och den första insikten var just kring prissättning och vad för tjänst de som redovisningsbyrå faktiskt hjälper till med.
— Det jag blev taggad av redan från första träffen var just att gå hem och se över era kunder, och se över era priser. Så det gjorde vi direkt och insåg att vi låg helt fel på en del priser.

Hanna och hennes kollegor tog mod till sig, och kontaktade några av sina kunder för att berätta att de gjort en felaktig prissättning och hur det skulle se ut framåt.
— På en av våra bästa kunder höjde vi faktiskt priset med 80%, och de är fortfarande kvar! Dessutom är de väldigt nöjda, berättar Hanna.

Ett andra initiativ Hanna tog var att anställa en kund koordinator som tog över en del av de administrativa delarna som redovisningskonsulterna själva gjorde tidigare.
— Det tog så mycket tid från rådgivning eller värdegivande aktiviteter för oss som redovisningskonsulter.

Keeper var en byrå som redan jobbar med förändring, så varför behövs då Panalitix?
— Det gav mig ett självförtroende att våga göra det. Det fungerar som en ledstång som man ta tag i. Och även om vi gjort förändringsarbete i flera år så har Panalix hjälpt till att det gått fortare med mer struktur och fokus.

Hanna från Keeper
Hanna Montaya, ägare till Keeper

Keeper har affärsutvecklat sin redovisningsbyrå med Vismas 1-års coaching-program Panalitix Business Improvement.

Panalitix Business Improvement

Ekonomibyrån i Tranås

"Det är lätt att jobba på fel sätt i redovisningsbranschen om man bara gör som man alltid gjort."

Jerry Fager, Ekonomibyrån i Tranås
Alice, Malin och Helena på Ekonomibyrån

"Jag känner glädje"

Jerry Fager på Ekonomibyrån i Tranås älskar förändringar och tycker att livet blir trist om det inte händer något nytt. För några år sedan var övertiden extrem och han funderade ofta på hur han skulle hinna med att ha ett liv utanför jobbet. Då kom han i kontakt med Panalitix.
— Det är helt fantastiskt, och precis det jag som byråledare behövde för att komma ett steg vidare.

Jerry arbetar fortfarande hårt, men med bättre balans och tydliga mål som han sätter varje kvartal. Målen bidrar till en långsiktig vision.

I början av förändringsarbetet satte Jerry upp farten och glömde kolla så att medarbetarna var med på tåget. De stod kvar på perrongen. "Vad är det här med Panalitix egentligen"? Det var bara att göra om och göra rätt. Sedan dess har hela teamet rusat framåt och uppåt med sin byråledare som draglok.

— För mig som teamledare har Panalitix kommit med input från andra byråledare, där de berättar hur de skapar drivkraft i sina team — det är det viktigaste. Mest stolt är jag över mina medarbetare. Vi brinner för att hjälpa företagare växa och nå sin fulla potential.

När du jobbar med affärsutveckling med Panalitix är nyckeltal viktiga.
— Vi ska mäta nyckeltal och analysera varför de förändras. Det är också då förståelsen vuxit för mig, när jag ser att en förändring ger en påverkan. Vi fick en fantastisk tillväxt första halvåret med närmare 38% på omsättningen.

Jerry från Ekonomibyrån i Tranås
Jerry Fager från Ekonomibyrån i Tranås

Ekonomibyrån i Tranås har affärsutvecklat sin redovisningsbyrå med Vismas 1-års coaching-program Panalitix Business Improvement.

Panalitix Business Improvement

Vad tycker kunderna om sina affärsutvecklingsresor

Boka in ett gratis möte

För oss är det viktigt att mötas. Där vi kan berätta mer om hur vi kan coacha din byrå till nya mål, och prata om just dina behov och utmaningar. För när du lyckas, lyckas vi. Det är just det som gör oss starkare tillsammans.

Boka gratis rådgivning