Är du också trött på att ringa kunder som inte betalat i tid?

We got you! Det löser tjänsten Påminnelse Direkt åt dig med påminnelse-, och inkassoservice på ett enkelt sätt, direkt i Visma eEkonomi!

Vi hjälper dig få in betalningen

Har du kundfakturor som passerat förfallodatum, och du har inte fått betalt av kunden? Då kan du använda den kostnadsfria tjänsten Påminnelse Direkt, en helt unik påminnelse- och inkassolösning för dig med Visma eEkonomi. Du får du hjälp med precis allt som krävs för att få in dina pengar, men på ett snyggt sätt mot din kund.

Du får ränta på pengarna - fint va?

Du vet väl om att du har rätt att ta ut dröjsmålsränta om din kund inte betalar i tid? Sånt har vi koll på i Påminnelse Direkt, som räknar ut räntan och kräver in det från din kund. Och räntan betalas förstås ut till dig, utan att du lyft ett finger. Så här kan man verkligen säga att det lönar sig!

Vanliga frågor & svar

Om påminnelsen inte betalas av din kund överförs fakturan automatiskt till inkasso. Tjänsten tillhandahålls av Amili (tidigare Visma Financial Solutions) som tar ut en påminnelseavgift och en avgift för inkassokravet av din kund. Vilka avgifterna blir beror på hur långt ärendet går, och dessa tillfaller Amili.

När kunden betalar fakturan får du hela det fakturerade beloppet betalt till företagskontot. Du hittar mer specifik information om avgifterna i tjänsteavtalet som du får ta del av i samband med att du registrerar dig för tjänsten.

12 dagar.

Ja, du kan inte ta hjälp av Påminnelse Direkt vid utländska fakturor, rot-/rutfakturor eller fakturor i annan valuta än SEK.

Tjänsten är kostnadsfri och utan årsavgift för dig som använder Visma eEkonomi och är momsregistrerad.

Inkassokravet skickas 12 dagar efter att påminnelsen gick ut om betalning fortfarande inte är gjord.

Ja, all inkasserad dröjsmålsränta betalas automatiskt ut till dig. Räntan debiteras från förfallodatumet på den utestående fakturan och betalas ut efter att betalningen inkommit. Den debiterade dröjsmålsräntan beräknas enligt räntelagen och är på 8% + referensränta.

 

Har du fler frågor? Vi har svaren! Du hittar fler svar här 

Aktivera Påminnelse Direkt i Visma eEkonomi

Aktivera Påminnelse Direkt i Visma eEkonomi

Kom igång enkelt och kostnadsfritt!

  • Logga in i Visma eEkonomi
  • Klicka på Tillval och Appar och välj Påminnelse Direkt
  • Klicka på "Kom igång" i högra hörnet
  • Logga in med samma inlogg som till Visma eEkonomi
  • Registrera dig genom att signera avtalet. Du kan behöva komplettera med vissa uppgifter, så som Bankgiro
  • Klart!

Logga in

Kom igång med Visma eEkonomi

Vill du komma igång med Visma eEkonomi?

Vi hjälper dig på en gång!

Kom igång!