Visma + Skolboxen-för beräkning av ferielön & uppehållslön

Skolboxen-Rätt enkelt och snabb beräkning av ferie-och uppehållslön

Fungerar tillsammans med

  • Visma Lön 300/600

Kategori

  • HR/Lön
  • Övrigt

Löneadministrativ lösning för friskolor

Skolboxen är ett tilläggssystem som kompletterar Visma Lön. Du arbetar med lön i lönesystemet på vanligt sätt. På dessa uppgifter kan Skolboxen automatiskt beräkna rätt ferielön per anställd och uppdatera lönesystemet med den beräknade ferielönen/uppehållslönen. Skolboxen har varit i drift sedan 2006 och används både av större friskolekoncerner och många mindre friskolor i hela landet.

Med Skolboxen får ni:

  • Rätt beräknad ferielön och uppehållslön baserat på det som redan finns i ert lönesystem.
  • Beräkning av ferielöneskuld och uppehållslöneskuld till årsredovisningen och löpande under året.
  • Ferielönespecifikation/uppehållslönespecifikation för varje anställd som visar hur beräkningen av ferielönen.
  • Kunnig och tillgänglig kundsupport via telefon & e-post som hjälper er i det löpande arbetet med lärarlöner.

Boka en visning av programmet

Vi har planerade webbvisningar av Skolboxen fredagar kl. 13. Anmäl dig till visning genom att skicka ett mail till [email protected] 

Utbildningar & kurser i ferielön & uppehållslön

Vi erbjuder även kurser i feri- och uppehållslön för samtliga avtal inom friskolebranschen. Klicka på Kontakta oss ovan så berättar vi mer om våra utbildningar!

 "Allt om Ferielön & Uppehållslön för noviser"

Vi är idag experter på området efter mer än 10 000 timmars support och diskussioner om olika lösningar kring ferielön. Under 2019 lanserade vi en bok där vi sammanfattat vad vi lärt oss genom åren för att ge läsare bättre förståelse och fördjupad kunskap om ferielön och uppehållslön.  Boken heter "Allt om Ferielön & Uppehållslön för noviser" och kan beställas vi vår hemsida. Klicka på Kontakta oss ovan så berättar vi mer!

Kom igång

HR Fokus hjälper er att installera och konfigurera Skolboxen på era datorer på lämpligt sätt.
Därefter gör ni lön som vanligt i ert lönesystem. Efter lönekörningen gör ni en import av data till Skolboxen. Med detta data från ert lönesystem kan Skolboxen beräkna rätt ferielön och uppehållslön löpande under arbetsåret. I samband med julferier och sommarferier skapar ni lönetransaktioner i Skolboxen som kan importeras till lönesystemets löneberedning.