Visma + Invoice Finance AB

Fakturaköp, fakturabelåning, factoring. Allt under ett tak.

Fungerar tillsammans med

  • Visma eEkonomi

Kategori

  • Faktura-påminnelser-inkasso
  • Finansiering/Factoring
  • Övrigt

Invoice Finance - Vi köper dina fakturor

Överlåt era fakturor till oss för att frigöra tid och kapital! Kundfordran försvinner från er balansräkning och all administration och uppföljning tar vi över.

 

Hur går det till?

Vi hjälper dig att ta betalt för dina fakturor! Detta genom att när ni tecknar avtal med oss så får ni tillgång till vår egna fakturaportal som heter Invoice Online. Där kan ni enkelt och säkert skapa eller importera era originalfakturor.

Vi tar därefter helt hand om era fakturor åt er och genomför en kreditbedömning på era kunder som vi sedan skickar vidare med vändande post. Allt för att underlätta för er. Fakturan har samma betalningsvillkor som ni kommit överens om med eran kund men blir försedd med en text som informerar om att den övertagits av oss.

Samma dag som vi godkänner och köper fakturorna genomför vi en utbetalning till ert bankkonto, bankgiro eller plusgiro. Vi följer sedan upp och kontrollerar att er kund betalar in till oss på angiven förfallodag, gör de inte det så skickar vi ut en påminnelse samt ett inkassokrav ifall det skulle behövas. Så att ni alltid kan känna er säkra och uppdaterade, ni har även full koll genom vår portal vilka fakturor som är slutbetalda eller som har förfallit.

Vi ser till att allting sköts på ett professionellt och säkert sätt och där ni alltid har tillgång till support. Vi har över 10 års branscherfarenhet och kommer att rikta all vår kunskap för att se till att ni blir nöjda med transaktionen.

Säljer du till oss så kan du välja både med eller utan regress. Vilket som passar er beror helt och hållet på vilken situation företaget befinner sig i och därför är det viktigt att tänka på såväl kundförlustrisk som likviditetsrisk. Men vi hjälper er att välja rätt!

 

Så vilka fördelar finns det?

Det finns många fördelar med att överlåta era fakturor till oss. Blanda annat:

  • Spara tid genom administrativ avlastning.
  • Helt utan bindningstid.
  • Få ett snabbare kassaflöde.