Få de anställda att jobba bättre ihop

Teambuilding

Teambuilda – det kan finnas mycket att vinna som att få dina anställda att samarbeta bättre, sträva mot mer gemensamma mål eller helt enkelt bara trivas lite bättre. Och det behöver inte alls vara dyrt. Rätt genomfört kan team building-aktiviteter vara rena rama vinsten. Men det kan också gå fel. Camilla Fors vet vad du ska tänka på.

Publicerad: 2015-09-02 10:20 | Uppdaterad: 2015-09-02 10:20

Camilla Fors är personaladministratör på Visma Spcs och har hand om företagets utbildningsresor och kickoffer.– Det är viktigt att du har ett genomtänkt syfte från början. Ska det bara vara ett kul grej för att höja trivseln eller ha en djupare och mer utbildande mening? Eller är syftet att svetsa samman och förbättra en grupps samarbete? Det är viktigt att tänka till om detta först, säger Camilla Fors som är personaladministratör på Visma Spcs och har hand om företagets utbildningsresor och kickoffer.

Camillas fem bästa tips för lyckad team building

  1. Bestäm ett mål och ett syfte
  2. Ta reda på vad det är för grupp
  3. Vilka aktiviteter passar alla i hela gruppen?
  4. Vad vill du ha ut av det?
  5. Vad får det kosta?

Med syftet klart gäller det att hitta aktiviteter som passar alla eller ingen alls inom gruppen, men du måste även ta hänsyn till gruppstorleken.

Anpassa aktivitet efter gruppen

Du behöver ha hyfsad koll på din grupp för att hitta vilken typ av aktivitet som passar. Olika aktiviteters lämplighet kan ju även vara olika beroende på ålder, kön och typ av jobb. 

Är ni fysiskt aktiva på jobbet är sannolikheten större att fysiska aktiviteter passar bra, säger Camilla Fors, Visma Spcs

–  Är ni fysiskt aktiva på jobbet är sannolikheten större att fysiska aktiviteter passar bra. Oavsett vilket är det viktigt att du hittar något som alla kan delta i och tycker är kul.

– Vissa grejer kan vara svåra att genomföra om man är för många, både vad gäller gruppernas storlek och logistiken som krävs. Vi är 400 över på Visma Spcs och skulle knappast kunna paddla kanot hela företaget. Men för oss på vår lilla avdelning skulle det passa utmärkt.

Ett tips när man åker till nya ställen är att sätta ihop nya grupper som får ett par timmar på sig att orientera sig och ta reda på lite information om olika platser på det nya stället, och sedan redovisa resultatet för de andra.

– Klurigheter och enkla övningar brukar också funka bra för alla. Ett dilemma kan vara det här med att presentera ett resultat. Alla gillar ju inte att prata inför andra, men ofta finns det någon i gruppen som kan. Och det är ju inte fel med en liten utmaning.

Hur följer man upp en aktivitet och mäter dess effekter?

– Det kan vara ganska olika, men om man har aktiviteter där man ska göra uppdrag är det bra att följa upp resultat och gärna kora vinnare. Men förvänta dig inte allt för djupgående resultat av efteranalyserna. Jag tycker att man i första hand ska se det som att man gör något kul ihop där grunden är att stärka banden och samarbetsformerna.

Vill du se faktiska resultat kan det vara bättre att utforma övningarna eller aktiviteterna efter ett sådant syfte. Med rätt aktiviteter kan du utvärdera och få en uppfattning om hur en grupp fungerar och varför den agerar som den gör.

– Det kan ju vara så att man har ett problem i en grupp och då kan detta vara ett bra sätt att förstå vad det beror på och att medvetandegöra det inom gruppen. I ett gruppsyfte kan målet vara att förbättra samarbete inom grupper, men man kan ha många olika mål – kanske bara att ha kul och komma närmare varandra. Viktigt är dock att det är kul och stimulerande, att det ger energi. Gör man det bara för att lyfta ett är det inte säkert att effekten blir så bra i alla fall.

Förstå gruppmentaliteten bättre

– För några år sedan genomförde vi en teambuildingaktivitet med personlighetsfärger. Övningen gick ut på att deltagarna skulle förstå sin egen roll i en viss grupp, men även att ge inblickar i olika gruppers sammansättningar.

"Det är svårare att få en grupp med många individualister och ledartyper att samarbeta än i en grupp där det råder balans mellan de olika personlighetstyperna."

– Detta var en av de mest uppskattade aktiviteterna vi genomfört, berättar Camilla Fors.

En grupp som inte fungerar så bra ihop kan varar svårare att motivera och få igång, å andra sidan kan ju utfallet bli så mycket bättre. Om viljan att delta är låg är det bra om man kan genomföra det på arbetstid och helst hålla sig utanför arbetsplatsen.

Prisvärda och enkla aktiviteter med bra sammanhållning

– Man kan göra mycket hemma hos någon om man inte är för många – till exempel laga mat ihop. Men det kan också vara viktigt att man är på neutral mark. Det beror på hur gruppen ser ut. Då kan det vara bättre att gå på restaurang eller göra en aktivitet där mat ingår på plats.

Geocaching kan vara ett roligt och prisvärt tips som man kan ordna själv om man inte är för många, tipsar Camilla Fors, Visma Spcs– Knep och knåp-aktiviteter som frågesporter är också bra om det inte får kosta så mycket. Geocaching kan vara ett roligt och prisvärt tips som man kan ordna själv om man inte är för många. Logistiken blir dock stor när man kommer över 50 deltagare, då kan det vara bättre att köpa in tjänsten än att försöka göra allt själv.

– Det finns även en mängd färdiga aktiviteter som man kan köpa in. Vi hade en gång en aktivitet där flera grupper skulle bygga varsin raket på två timmar utifrån en startsats och vinnaren var den grupp som lyckades skjuta upp raketen högst. Men man kan även göra så enkla saker som att lyssna på en föreläsning tillsammans om något som berör och ger stimulans.

Vad säger reglerna, får man dra av för team building?

– Om du gör en gemensam aktivitet som avslutning på en utbildning kan det vara avdragsgillt i sin helhet eller till vissa delar. Det är viktigt att man har med arbetsrelaterade delar som möten, utbildningspass och liknande. Kontrollera din tilltänkta aktivitet med din ekonomiansvarige före genomförandet.

 Text: Petter Hammarbäck

Vill du också jobba effektivare och bättre?
Gå en Visma-utbildning du också och bli en fena på dina program!

Läs mer om Vismas utbildningar