"Lönsamma företag vår vision"

Redovisningsbyrån Lamooi Accounting vill hjälpa företagare nå full potential och tillsammans med dem bygga ett bättre samhälle. Det är så Seven Lamooi ger tillbaka.

I början av 80-talet kom familjen Lamooi till Sverige som fattiga båtflyktingar från Vietnam. Lille Seven – den sjunde sonen – var bara tre år. Idag är Seven Lamooi gift med Michelle Lamooi och tillsammans driver de en av Sveriges mest lönsamma redovisningsbyråer. Företagets omsättning har ökat med 40–70 procent per år de senaste åren. Även vinstmarginalen har ökat. 2018 var målet en vinstmarginal på 35 procent. 

Vill hjälpa andra

Han vill bygga ett starkt företag, en redovisningsbyrå som sedan kan hjälpa andra företag. Det är hans sätt att ge tillbaka till det land som tog emot honom och hans familj en gång för länge sedan.
– Jag har tänkt mycket på det där, att det var riktigt bra, så som vi hade det när vi kom till Sverige. Vi blev väl omhändertagna av det svenska samhället. Här ser jag en chans att kunna bidra med något och ge tillbaka. Välmående företag skapar nya jobb och betalar väldigt mycket i skatt. Kan vi hjälpa andra företagare att bli bra och lönsamma så hjälper vi samhället något oerhört. 

Medlemmar i Visma Panalitix 

Lamooi Accounting tagit hjälp av Visma Panalitix, där målet är att skapa värde och göra skillnad. Redovisningskonsulter kan förändra världen är Panalitix devis. Det är ett synsätt som Seven Lamooi omfamnar helt och hållet.

Men hans byrå har inte alltid drivits efter de principerna.
– I början var vi en traditionell byrå där kunderna lämnade in underlag på papper, allt var ineffektivt och vi var väldigt olönsamma. Men för 4–5 år sedan började vi titta på att effektivisera genom digitalisering. 

Seven Lamooi gick tidigt över till fasta priser istället för den traditionella timdebiteringen – för den som blir mer effektiv ska inte få mindre betalt. Tillsammans med prishöjningar och en rad andra åtgärder steg lönsamheten snabbt.

Marknadsföring

För att bygga varumärke och attrahera personal använder sig Lamooi Accounting av olika metoder och kommunikationskanaler. 

– Instagram först och främst, där tror vi att våra framtida anställda finns. Frågorna vi ställde oss innan vi startade vårt konto var följande: Vad har vi som företag för vision och mål? Vilka vill vi ha med på vår resa? Var någonstans finns denna målgrupp? 

Men Lamooi Accounting är också aktiva på Facebook och LinkedIn. 

Ledningsgrupp

Representanter för Lamooi Accounting sitter också i ledningsgruppen för yrkeshögskolan IHM som utbildar redovisningskonsulter. Genom åren har byrån haft många studenter på praktik och en del har fått anställning. 

– Det har varit perfekt för oss att få in unga, ambitiösa människor som inte är främmande för något nytt. Vi är ett företag och en bransch som kommer att fortsätta förändras. 

2018 nominerades Lamooi Accountings av sina kunder till Visma Accounting Awards och vann Företagarnas pris.  

Vismas webbtjänster – ett flexibelt ekosystem med mycket automatik

Med Visma kan du sköta redovisning, bokslut och deklaration med mer automatik än hos någon annan leverantör. 

SE ALLA VISMAS PROGRAM


 Visma Affärsutveckling – se alla erbjudanden

Visma Smarta Byrån

Brinner du lite extra för redovisning?

Här är paketet för professionella användare som brinner lite extra för det här med redovisning. Ingen bindningstid och du bara betalar för det du använder, i efterskott. Inte så dumt va?

Visma Smarta Byrån