"Lönsamma företag vår vision"

Redovisningsbyrån Lamooi Accounting vill hjälpa sina kunder att uppnå sin fulla potential och tillsammans med dem bygga ett bättre samhälle. Det är så ägaren Seven Lamooi ger tillbaka.

För nästan 40 år sedan kom familjen Lamooi till Sverige som båtflyktingar efter Vietnamkriget. Seven - den sjunde sonen - var bara 3 år. Idag är han gift, har två barn, bor i Stockholm och driver tillsammans med sin fru Michelle en av Sveriges mest lönsamma redovisningsbyråer.

Företagets omsättning har ökat med 40-70 procent per år de senaste 4-5 åren och så även vinstmarginalen. 2018 är målet en vinstmarginal på 35 procent. 

Vill hjälpa andra

Han vill bygga ett starkt företag som sedan kan hjälpa andra. Det är hans sätt att ge tillbaka till det land som tog emot honom och hans familj, en gång för länge sedan.
- Jag har tänkt mycket på det där, att det var riktigt bra, så som vi hade det när vi kom till Sverige. Vi blev väl omhändertagna av det svenska samhället och här ser jag en chans att kunna bidra med något och ge tillbaka.

- Välmående företag skapar nya jobb och betalar väldigt mycket i skatt. Kan vi hjälpa andra företagare att bli bra och lönsamma så hjälper vi samhället något oerhört. 

Medlemmar i Visma Panalitix 

Lamooi Accounting tagit hjälp av Visma Panalitix där målet är att skapa värde och göra skillnad. Redovisningskonsulter kan förändra världen är Panalitix devis och det är ett synsätt som Seven Lamooi omfamnar helt och hållet.
Men byrå har inte alltid drivits efter de principerna.
- I början var vi en traditionell byrå där kunderna lämnade in underlag på papper, allt var ineffektivt och vi var väldigt olönsamma. Men för 4-5 år sedan började vi titta på att effektivisera genom digitalisering. 

Seven Lamooi gick tidigt över till fasta priser istället för den traditionella timdebiteringen - den som blir mer effektiv ska ju inte få mindre betalt. Tillsammans med prishöjningar och en rad andra åtgärder har lönsamheten stigit snabbt.

Medveten marknadsföring

För att bygga varumärke och attrahera personal använder sig Lamooi Accounting av olika metoder och kommunikationskanaler. 
- Instagram först och främst, där tror vi att våra framtida anställda finns. Frågorna vi ställde oss innan vi startade vårt konto var följande: Vad har vi som företag för vision och mål? Vilka vill vi ha med på vår resa? Var någonstans finns denna målgrupp? 
Svaret blev Instagram, men Lamooi Accounting är också aktiva på Facebook och LinkedIn. 

Seven Lamooi sitter också i ledningsgruppen för yrkeshögskolan IHM som utbildar redovisningskonsulter. Genom åren har han haft många studenter på praktik. En del har fått anställning efter avslutad utbildning. 

- Vi är ett företag och en bransch som kommer att fortsätta förändras. Det har varit perfekt för oss att få in unga, ambitiösa människor som inte är främmande för något nytt.
2018 nominerades Lamooi Accountings av sina kunder till Visma Accounting Awards och vann Företagarnas pris.  


 Visma Affärsutveckling - se alla erbjudanden

4,7/5 - 3 röster

Deklarera i Visma eEkonomi

Tillsammans med ett tillval i Visma eEkonomi kan du deklarera snabbt och smidigt. Det ska inte vara så svårt. Därför är vi med dig varje steg på vägen.

Se erbjudandet

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi