"Lönsamma företag vår vision"

Redovisningsbyrån Lamooi Accounting vill hjälpa sina kunder att uppnå sin fulla potential och tillsammans med dem bygga ett bättre samhälle. Det är så ägaren Seven Lamooi ger tillbaka.

läs mer om Panalitix Coaching 


För nästan 40 år sedan kom familjen till Sverige som båtflyktingar efter Vietnamkriget. Seven var bara 3 år. Idag är han gift, har två barn, bor i Stockholm och driver tillsammans med sin fru Michelle Lamooi en av Sveriges mest lönsamma redovisningsbyråer. Företagets omsättning har ökat med 40-70 procent per år de senaste 4-5 åren och så även vinstmarginalen. 2018 är målet en vinstmarginal på 35 procent. 

Att bygga upp ett starkt företag som sedan kan hjälpa andra är hans sätt att ge tillbaka till det land som tog emot honom och hans familj, en gång för länge sedan.
- Jag har tänkt mycket på det där, att det var riktigt bra, så som vi hade det när vi kom till Sverige. Vi blev väl omhändertagna av det svenska samhället och här ser jag en chans att kunna bidra med något och ge tillbaka.

Välmående företag skapar nya jobb

- Välmående företag skapar nya jobb och betalar väldigt mycket i skatt. Kan vi hjälpa andra företagare att bli bra och lönsamma så hjälper vi samhället något oerhört. 

Lamooi Accounting är medlemmar i Visma Panalitix, där målet är att skapa värde och göra skillnad. Redovisningskonsulter kan förändra världen, är Panalitix devis och det är ett synsätt som Lamooi omfamnar helt. Men det har förstås inte alltid varit så. 
- I början var vi en traditionell byrå där kunderna lämnade in underlag på papper, allt var ineffektivt och vi var väldigt olönsamma. Men för 4-5 år sedan började vi titta på att effektivisera genom digitalisering. 

De gick tidigt över till fasta priser istället för den traditionella timdebiteringen. Den som blir mer effektiv ska ju inte få mindre betalt. Tillsammans med prishöjningar och andra åtgärder har lönsamheten stigit snabbt.

Medveten marknadsföring

För att bygga varumärke och attrahera personal använder företaget olika kanaler. Ett är sociala medier. 
- Instagram först och främst, där tror vi att våra framtida anställda finns, men också Facebook och LinkedIn. Frågorna vi ställde oss var följande: Vad har företaget för vision och mål? Vilka vill vi ha med på resan dit? Vart hänger denna målgrupp?

Seven Lamooi sitter också i ledningsgruppen för yrkeshögskolan IHM som utbildar redovisningskonsulter. Genom åren har Lamooi Accouting haft många studenter på praktik, och även anställt en del efter avslutad utbildning. 
- Vi är ett företag och en bransch som kommer att fortsätta förändras. Det har varit perfekt för oss att få in unga, ambitiösa människor som inte är främmande för något nytt.

läs mer om Panalitix coaching


 Visma Affärsutveckling - se alla erbjudanden

4,7/5 - 3 röster

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi