Visma NowVisma Now 5 oktober

Boka dig idag på höstens viktigaste event

Äntligen kan vi presentera att Visma Now kommer tillbaka! Men med en helt ny touch. För hösten kickar vi igång med en färgsprakande show. Här kommer du bland annat se:

  • Visma Accounting Awards: Vi utser Sveriges bästa redovisningsbyråer
  • Hållbarhet i redovisningsbranschen
  • Nyheter, tips och trix i Vismas program
  • Höstens lansering, gästföreläsare och överraskningar.
Tid

14.00-16.00

Datum

5 oktober 2021

Plats

Online

Pris

Gratis

Bokningen är nu stängd

Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

Tid kvar till Visma Now - den 5 oktober kl. 14.00

Självklart är Visma Now kostnadsfritt. Vi ses den 5 oktober!

Agenda

14.00-14.10

Välkomna till Visma Now

Charlotte von Sydow, VD och Linda Olsson, affärsområdeschef berättar om vägen framåt för Visma och hur viktig redovisningsbranschen är för oss.

Presentatör: Charlotte von Sydow, Linda Olsson

14.10-14.25

Vårt nya byråpartnerprogram

Nu kommer vårt byråpartnerprogram med en helt ny touch. För när du blir byråpartner med Visma utvecklar vi tillsammans din framtida byrå. Vi är din vän på vägen, oavsett om det gäller rådgivning, digitalisering eller hur du ställer om till fastpris.

Presentatör: Petter Lindblad, Åsa Ringius Alvarez

14.25-14.40

Nyheter, tips och trix i Vismas program

Jobbar du mest effektivt i dina redovisningsprogram? Här kör vi gott och blandat, allt från nya funktioner till unika arbetssätt som ger dig ett försprång.

Presentatör: Henrik Andrén

14.40-15.00

Break-out: Din digitala resa framåt

Här kommer du få välja att lyssna på en av två redovisningsbyråer och få veta mer om deras resa i digitaliseringen. Vad har de lärt sig, vad ska de göra nu och vilka misstag har de gjort längs vägen?

15.00-15.25

Hållbara företag

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör och klimataktivist. Här berättar Rebecka mer om hållbara företag och hur vi i näringslivet kan bidra till ett klimatsäkert samhälle. Dessutom vilka råd du kan ge dina kunder för att de ska få hållbarhet på sin agenda.

Presentatör: Rebecka Carlsson

15.25-15.45

Paneldiskussion

Hållbarhet i redovisningsbranschen. Var är vi och vad kommer framåt? Häng med på vår spännande paneldiskussion med branschexperter från Srf, Far och Visma.

Deltagare: Lali Fjellström, Tintti Dahlin, Yvonne Jansson, Pernilla Möcander

Srf Konsulterna logotyp
Far logotyp
Natural Numbers

15.45-16.00

Prisutdelning Visma Accounting Awards

Äntligen är det dags att presentera Sveriges bästa redovisningsbyråer 2021. Här delar vi ut två priser, kundernas pris - och medarbetarnas pris!

Presentatör: Charlotte von Sydow

Föreläsare

Marcus Schirén width=
Visma Spcs logotyp Moderator

Marcus Schirén

Business improvement coach

Marcus Schirén drivs av att hjälpa människor att lösa problem, och som Business Improvement Coach har han coachat över 100 byråledare de senaste 4 åren. På Visma Now är Marcus moderator och håller tempot uppe med härliga gäster.

LinkedIn logo

Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör

Rebecka är hållbarhetsentreprenör och klimataktivist. Hon har medgrundat en handfull hållbarhetsföretag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, bland annat då Parisavtalet förhandlades fram.

LinkedIn logo

Visma Spcs logotyp

Charlotte von Sydow

VD

Charlotte von Sydow är VD:n som tar Visma Spcs mot nya höjder och stärker Vismas position i redovisningsbranschen. Charlotte har tidigare erfarenhet från HR och IT.

LinkedIn logo

Linda Olsson
Visma Spcs logotyp

Linda Olsson

Affärsområdeschef redovisningsbranschen

Linda Olsson säkerställer att Vismas programvaror fortsätter att utvecklas i snabb takt och vill att varje konsult ska älska att jobba i programmen.

LinkedIn logo

Åsa Ringius-Alvarez
Visma Spcs logotyp

Åsa Ringius-Alvarez

Business improvement coach

Åsa Ringius-Alvarez har jobbat på en av landets mest digitala byråer. Hon är expert på att skapa effektiva processer och vet hur smart en byrå kan bli med Vismas programvaror.

LinkedIn logo

Tintti Dahlin
Natural numbers logotyp

Tintti Dahlin

Grundare och VD, Natural numbers

Natural Numbers bildades av Tintti Dahlin år 2020 och är i år en av finalisterna till Årets framtidsbyrå med FAR. Natural Numbers vision är ett enkelt och hållbart företagande där alla är vinnare.

Lali Fjellström
Srf Konsulterna logotyp

Lali Fjellström

Branschansvarig för redovisningsfrågor hos Srf

Lali Fjellström är Auktoriserad Redovisningskonsult, har tidigare drivit egen byrå och varit styrelseledamot i FAR. Nu arbetar hon på Srf konsulterna och är delaktig i det nordiska projektet NSRS, en standard för hållbarhetsredovisning i mindre och medelstora företag.

Yvonne Jansson
Far logotyp

Yvonne Jansson

Hållbarhetsexpert på FAR

Yvonne är auktoriserad redovisningskonsult som idag arbetar på FAR med kvalitet och hållbarhet. Hon har medverkat i arbetet med handboken Hållbarhets­redovisning i praktiken – en redovisningsguide.

Henrik Andrén
Visma Spcs logotyp

Henrik Andrén

Product Owner

Henrik jobbar som produktägare för Vismas redovisningsprogram. Att utveckla nya smarta funktioner och arbetsflöden för Sveriges redovisningskonsulter är något Henrik verkligen uppskattar i sin roll.

LinkedIn logo

Petter Lindblad
Visma Spcs logotyp

Petter Lindblad

Partner Program Manager

Petter är ansvarig för vårt Byråpartnerprogram och jobbar för att byråer får rätt förutsättningar till att göra den digitala omställningen. Han vill vara en del i byråernas resa till en hållbar affär.

Pernilla Möcander
Visma Spcs logotyp

Pernilla Möcander

Business Development R&D

Pernilla har varit ledare för produktutveckling av våra webbaserade tjänster till redovisningsbranschen. Drivs av våra byråer ska kunna jobbar effektivt i sin vardag genom automatiserade processer. Fokuserar idag på business development och samverkan med våra omvärldspartners.

LinkedIn logo

"Tio principer för framgångsrikt klimatarbete i företag"

På Visma Now kommer du få lyssna till Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör och finalist till "Årets talare" 2020. I sin bok, Exponentiell klimatomställning ger Rebecka tio principer för framgångsrikt klimatarbete i företag. Perfekt för din egen redovisningsbyrå och som rådgivning till dina kunder.

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör. Hon har medgrundat en handfull hållbarhetsföretag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, bland annat då Parisavtalet förhandlades fram.

2020 var hon finalist till “Årets talare”. Idag är hon verksam som rådgivare till startups och etablerade företag som vill utveckla pionjärt hållbara affärsmodeller.

Rebecka Carlsson

1. Hållbar affärsutveckling

Utveckla era affärsmodeller i nischer av hållbarhet där ni kan bli pionjära eller rentav världsledande. Avveckla ohållbara affärsmodeller.

2. Egna utsläppsminskningar

Sätt mål och ta fram strategier för hur ni ska kunna halvera era egna utsläpp vart femte år eller snabbare (i linje med dubbla carbon law). Undvik felaktigt beräknad klimatkompensation.

3. Hållbarhet som helhet

Se till att allt klimatarbete går i linje med en hållbar utveckling som helhet: Brundtlanddefinitionen, planetary boundaries, Agenda 2030 etc.

4. Rekrytering och kompetensutveckling

Rekrytera eventuell ny kompetens som behövs och se till att alla anställda, särskilt cheferna, får den hållbarhetsutbildning de behöver för att kunna ta sig an hållbarhetsarbetet på ett bra sätt.

5. Ledarskap

Koordinera klimat- och hållbarhetsarbetet så att det leds av företagets ledning och ledande organ.

6. Attraktivitet

Gör era hållbara erbjudanden till de mest attraktiva alternativen av alla för kunden. Var minst lika kundfokuserade i hållbarhetsarbetet som i alla andra avseenden.

7. Samarbeten och partnerskap

Utforma i princip allt hållbarhetsarbete som samarbeten och partnerskap: med leverantörer, branschkollegor, kunder med flera.

8. Hållbarhetskommunikation

Kommunicera ert hållbarhetsarbete så sant och så mycket som möjligt. Undvik såväl greenwashing som greenhushing.

9. Påverkan

Bedriv ett aktivt påverkansarbete för en progressiv klimat- och hållbarhetspolitik, som också gör er mer framgångsrika ju mer hållbara ni blir.

10. Investeringar

Flytta samtliga investeringar från ohållbara till hållbara verksamheter.


Lyssna på Rebecka Carlsson när hon berättar mer om klimatsäkra företag på Visma Now 5 oktober.

Missa inte Visma Now 5 oktober

Bokningen är nu stängd