Uppdatera MSDE

I bakgrunden av ditt löneprogram finns ett program från Microsoft som håller koll på all information som du lägger in i löneprogrammet. Eftersom du haft program från Visma Spcs ett tag så har du en äldre variant av detta (MSDE 2000). För att Visma Lön ska fungera utan problem rekommenderar vi att du uppdaterar enligt nedan.

1. Avbryt installationen.
  2. Ta säkerhetskopior på samtliga företag i de program du använder av följande:
    Visma Lön 100/300/600
    Visma Tid
    Visma Avendo Bokföring
    Visma Avendo Ekonomi 40/60
    Visma Klient
  3. Gå in under Start - Kontrollpanelen - Lägg till eller ta bort program
  4. Leta upp Visma löneprogram i listan. Markera det och välj Ta bort
  5. Markera Microsoft SQL Server Desktop Engine (SPCS) i listan. Även här väljer du Ta bort.
  6. Starta installationen av senaste version av löneprogrammet på nytt.
  7. När den är klar behöver du bara installera dina säkerhetskopior. Det gör du genom att starta ditt program och välja Nytt företag - Skapa företag från säkerhetskopia.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till vår support.