Hur aktiverar jag Visma Lön Anställd för företaget?

I avsnittet Kom igång med Visma Lön Anställd för företaget hittar du checklistan för hur du kommer igång med tjänsten.

Hur skickar jag en ny aktiveringslänk till anställda?

Anställda som inte fått någon aktiveringslänk gör så här:

1. Gå in på vismaspcs.se.
  2. Välj Mina tjänster.
  3. Klicka på Glömt ditt lösenord? i inloggningsdialogen.
  4. Ange e-postadress.
  1. Välj Skicka begäran.

Kan jag klarmarkera en period i förväg?

Ja. Det går att klarmarkera en period även om perioden inte är avslutad. Det måste finns giltiga tidsregistreringar för alla dagar i perioden för att det ska vara möjligt att klarmarkera

Om den anställde till exempel har registrerat ledighet såsom uttag av kompledighet eller semester för kommande period går det att klarmarkera perioden innan den är avslutad.

Om en anställd har ett schema av typen Ej schemalagd arbetstid eller inställning för Förtroendetid kan de klarmarkera sina tidrapporter när de har fyllt i sina tider.

Vad är skillnaden mellan löneadministratör och attestansvarig?

Användare som är upplagda under Arkiv - Användare - Användare i ditt löneprogram blir löneadministratörer. Läs mer i avsnittet Användare i hjälpen för Visma Lön. Löneadministratören kan attestera och ändra i alla anställdas registreringar.

Attestansvarig kan bara godkänna registreringar för anställda som han eller hon är attestansvarig för. I Visma Lön Anställd väljer löneadministratören vilka som ska vara attestansvariga under Attestera - Attestansvariga. Läs mer i avsnittet Attestansvariga.

Varför behöver jag ett grundschema på ett deltidsschema?

För att kunna göra korrekta beräkningar på övertid och mertidsarbete behöver Visma Lön Anställd veta vilket grundschema den anställde har.

Du kan massuppdatera flera anställda samtidigt om de alla går enligt samma grundschema. Gör inställningar för heltids- och deltidsschema »

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Visma Lön Anställd

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Visma Lön Anställd

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Visma Lön Anställd