Just nu går det inte att nå oss via chatt, detta pga tekniska problem hos vår leverantör. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på en lösning inom kort.

Support för Visma Lön Anställd

Vi hjälper dig igång, svarar på dina frågor eller hittar ett sätt för dig att bli bättre på det du gör. Du väljer själv!

Hur aktiverar jag Visma Lön Anställd?

Visma Lön Anställd aktiveras från ditt löneprogram. Därefter väljer du vilka anställda som ska registrera tider och frånvaro digitalt.

Visma Lön Smart: Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser »

Visma Lön 300/600: Kom igång med Visma Lön Anställd för företaget » 

Hur skickar jag en ny aktiveringslänk till anställda?

De anställda som inte fått någon aktiveringslänk gör så här:

  1. Gå in på vismaspcs.se.
  2. Välj Mina tjänster.
  3. Klicka på Glömt ditt lösenord? i inloggningsdialogen.
  4. Ange e-postadress.
  5. Välj Skicka begäran.
Kan jag klarmarkera en period i förväg?

Ja. Det går att klarmarkera en period även om perioden inte är avslutad. Det måste finns giltiga tidsregistreringar för alla dagar i perioden för att det ska vara möjligt att klarmarkera. 

Om den anställde till exempel har registrerat ledighet såsom uttag av kompledighet eller semester för kommande period går det att klarmarkera perioden innan den är avslutad.

Om en anställd har ett schema av typen Ej schemalagd arbetstid eller inställning för Förtroendetid kan de klarmarkera sina tidrapporter när de har fyllt i sina tider.

Vad är skillnaden mellan löneadministratör och attestansvarig?

Användare som är upplagda som löneadministratörer för Lön Smart i Mina tjänster eller under Arkiv - Användare - Användare i Visma Lön 300/600 blir löneadministratörer.  Löneadministratören kan attestera och ändra i alla anställdas registreringar. En löneadministratör kan också lägga till anställda och hantera arbetsscheman.

Attestansvarig kan bara godkänna registreringar för anställda som han eller hon är attestansvarig för. I Visma Lön Anställd väljer löneadministratören vilka som ska vara attestansvariga under Attestera - Attestansvariga. Läs mer i avsnittet Attestansvariga » eller kika på filmen Inställningar för attest i Visma Lön Anställd ».

Varför behöver jag ett grundschema på ett deltidsschema?

För att kunna göra korrekta beräkningar på övertid och mertidsarbete behöver Visma Lön Anställd veta vilket grundschema den anställde har.

Du kan massuppdatera flera anställda samtidigt om de alla går enligt samma grundschema. Läs mer Gör inställningar för heltids- och deltidsschema »

Ny i programmet? Då ska vi se till att du kommer igång!

Visma Lön Anställd

Kom igång på egen hand

Ingår

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig själv.

  • Skriven hjälp
  • Filmer
  • Vanliga frågor

Visma Lön Anställd

Webbinarium

Lärarledd utbildning online när det passar dig. Webbinariet är live och hålls av lärare som har goda kunskaper i programmet där du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatten.

  • Genomgång i programmet
  • Inga förkunskaper krävs

Forum 24/7

Lika barn leka bäst

Häng med tusentals likasinnade i vårt forum - du är inte ensam. Öppet dygnet runt, året runt.

 

Skriven hjälp

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider. 

till skriven hjälp
 

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

till vanliga frågor