Vi vill att du alltid ska arbeta i den senaste versionen av ditt program. På detta sätt kan du effektivisera ditt arbete genom att få tillgång till de senaste processerna, arbeta i en kvalitetssäker version och få hjälp när du kontaktar vår supportavdelning, där det faktiskt är ett krav för att få hjälp. Vill du förnya ditt avtal är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 62 50 eller melja avtal.spcs@visma.com.

Sedan version 2017.0 som du använder nu har det kommit många funktioner och förbättringar. Här är några av nyheterna som tillkommit sedan din version:

Kalkylator i numeriska fält

Nu kan du få hjälp av en kalkylator för att göra beräkningar. Kalkylatorn är tillgänglig i numeriska fält i programmets tabellområden. Tabellområden finns t ex i de olika programdelarnas listlägen och på dokumentrader. För att visa kalkylatorn trycker du på *-tecknet när du står i ett numeriskt fält.

Du kan också trycka på multiplikationstecknet på det numeriska tangentbordet. När kalkylatorn visas kan du göra din beräkning och vill du få med det beräknade värdet till det aktuella fältet klickar du på OK eller tycker Enter

Förbättringar kring AutoInvoice

Om en leverantör kan skicka e-fakturor till dig via AutoInvoice visas detta i den gula informationslisten i samband med att du skapar en leverantörsfaktura. Detta under förutsättning att du angett att du vill ta emot e-fakturor i företags/föreningsinställningarna. Vill du ta emot e-fakturor kontaktar du leverantören.

Gränsen för bilagor du skickar via AutoInvoice när du skickar e-fakturor är utökad till 10 MB för hela sändningen.

Förbättrad sökfunktion/skriv ut till fil

Nu kan du söka poster och göra urval direkt i programmets listlägen, direkt i respektive kolumn. På så sätt kan du snabbt och enkelt söka upp poster direkt i listan. Du kan även använda sökvillkoren för intervall och delar av ord.

Du kan dessutom kopiera eller exportera innehållet i de flesta kolumner och skriva ut till fil som exempelvis Excel.

Ny databas med Microsoft SQL Server

Vi har bytt till databasen Microsoft SQL Server för att programmet ska hänga med i dagens förutsättningar. Det ger oss också större möjligheter att implementera efterfrågade funktioner. Läs mer på Vi byter databas »