Tips i ditt program under sommaren

Nu är sommaren äntligen här igen! Men även under denna årstid dyker det upp frågeställningar som behöver ta ställning till. Vi har därför samlat nyttig information som brukar vara användbar i sommartider på den här sidan.

Hälsa dina kunder glad sommar!

Om du vill skriva en sommarhälsning som exempelvis "Vi på xxxx önskar dig trevlig sommar!" på dina fakturor gör du det under Arkiv – Inställningar - Företagsinställningar – Försäljning - Dokumenttexter. Texten du skriver in här kommer på alla de fakturor du skapar efter denna ändring. Vill du få texten på olika rader, läs mer här.  Har du fakturor med inbetalningskort kan du inte använda dokumenttexter.

Använder du funktionerna offert eller order i programmet kan du även på dessa dokument skriva en sommarhälsning.

Du glömmer väl inte att säkerhetskopiera ditt företag?

Det är viktigt att du säkerhetskopierar ofta. Sommartid är det högsäsong både för inbrott och åsknedslag. När du säkerhetskopierar företaget under Arkiv - Säkerhetskopiering kommer all data på alla bokföringsår med. Läs mer i Säkerhetskopiering, aktivt företag. Du kan också se filmen Säkerhetskopiera om hur du gör.

Byte av dator

Så här i sommartider vet vi att många passar på att byta dator. Se filmen Byte av dator med program från Visma Spcs eller läs Byta dator

Registervård

I programmets registervård underhåller du företagets och programmets register. Läs mer i Registervård eller se filmen Registervård.

Sök efter lösningar/hjälp via alla våra kanaler

Sökresultatet visas på supportsidorna med programmet förvalt och du får här träff på skriven hjälp, filmer och supportforum.

Tips! CTRL+F1 tar dig till sökrutan i knappraden.

Har du semestervikarier som inte ska ha behörighet till alla delar i programmet?

Så här fungerar behörigheten visar hur du lägger in användare med behörighet under Arkiv – Användare - Användare.

Arbeta klimatsmart och samtidigt spara tid och pengar

Om du väljer att använda Visma AutoInvoice för att skicka och ta emot dina fakturor underlättar du din fakturahantering och sparar tid. Oavsett hur dina kunder vill ha sina fakturor levererade eller hur dina leverantörer skickar sina fakturor till dig kan du använda dig Visma AutoInvoice. Tjänsten hanterar alla format, e-faktura, pdf- eller pappersfaktura. Så har du lite tid över i sommar - passa på att läsa mer om Visma AutoInvoice

Avstämning mellan bokföring/reskontra

Du kan till din hjälp använda dig av funktionen Avstämningar som du hittar under Bokföring – Avstämningar. (Gäller inte Visma Fakturering.)

Vid varje månadsskifte bör du göra en avstämning mellan din bokföring och kundreskontra respektive leverantörsreskontra. Du bör också stämma av ditt kassakonto samt bankkonton. Läs mer i Avstämningar. Se även filmen Automatisk avstämning

Fler funderingar?

Vanliga frågor hittar du de frågor som våra kunder ringer om allra mest. Kika in här så får du förhoppningsvis svar på din fundering.

Har du fler frågor är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Antingen via vår supportforum, vår chatt, per telefon eller mejl. Under juni, juli och augusti har vi öppet alla vardagar mellan 8-16.