Felmeddelande vid installation från version 6.1 av Visma Byråstöd

Från version 6.1 av Visma Byråstöd kan du få följande felmeddelande vid installation: Registrering/avregistrering av Com-server misslyckades

Startar du programmet efter att du fått felmeddelandet ovan får du ett nytt meddelande: Okänt fel.

Anledningen är att Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable misslyckas i samband med installationen av Visma Byråstöd.

Så här löser du det:

1. Ladda ner installationsfilen för Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable från Microsofts sida och installera den: Installationfilen Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable »
  2. Klicka på Download och välj filen: vc_redist.x86.exe
  3. Starta installationen av Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable genom att köra den nedladdade filen vc_redist.x86.exe.
  4. Därefter ska du köra Visma Assist Byråstöd och välja att reparera Visma Byråstöd. Du hittar Visma Assist Byråstöd via Start - Alla program - Visma Spcs - Visma Assist, eller om du söker efter Visma Assist Byråstöd via förstoringsglaset i Windows.

Nu ska Visma Byråstöd fungera igen.

Skulle inte detta fungera kan du kontakta vår support via telefon eller chatt, Kontakta oss.