Kompabilitetsproblem i Windows Server 2003

Om du har Windows Server 2003 och MSDE så finns det kända kompatibilitetsproblem och du rekommenderas att byta ut MSDE till SQL Server 2008.

SQL Server 2008 finns redan i installationen av Löneprogrammet, så det enklaste sättet att åtgärda detta är att:

1. Avbryt installationen.
  2. Ta säkerhetskopior på samtliga företag i följande program:
    Visma Löneprogram 100/300/600
    Visma Tid
    Visma Klient
    Visma Byråstöd
    Visma Avendo Bokföring
    Visma Avendo Ekonomi 40/60
  3. Gå in i Kontrollpanelen - Lägg till/Ta bort program - och ta bort Microsoft SQL Server Desktop Engine (SPCS).
  4. Avinstallera även Visma Löneprogram.
  5. Starta installationen av löneprogrammet på nytt.
  6. Nu går det bra att installera utan felmeddelanden, och när den är klar behöver du bara installera dina säkerhetskopior på nytt.

Har du några frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till supporten.