"Fakturera i appen sparar mycket tid"

Dennis Lindkvist på DL Värme & Kylservice AB fakturerar direkt via app i mobilen.
– Jag använder appen som en snabblogg för respektive kund, det är väldigt tidsbesparande. Jag lägger upp fakturan och plussar på alla reservdelar inklusive arbetstid. Sedan är det bara att skicka.

DL Värme & Kylservice affärsidé är att sälja, reparera och serva kommersiella kyl- och frysanläggningar samt AC-anläggningar. Kunderna är privatpersoner, bostadsföreningar och företag i Uppsala och Storstockholm. Företaget säljer och installerar också luftvärmepumpar. Marknadsföringen är enkel: Mun till mun-metoden och via hemsidan. 

– Tacksamt i kylbranschen är allt går sönder förr eller senare. Har man femton kylaggregat så kommer de att behöva reparation och service, säger Dennis Lindkvist.

Tre till fem uppdrag varje dag

Han skickar mellan en och två fakturor per dag. En vanlig dag brukar bestå av tre till fyra uppdrag, ibland fler. Felsökningar på förmiddagen, hämta reservdelar eller beställa, reparera på eftermiddagen. Kanske ett värmepumpsmontage under högsäsong, det vill säga på hösten.

– Då blir det kallt och alla behöver värme. I maj till juli är det AC-säsong, då behöver alla kyla.

Sparar tio minuter per faktura

Hittills har Dennis Lindkvist fakturerat kvällstid. I och med den senaste uppdateringen i eEkonomiappen, är i alla fall hälften av faktureringen klappad och klar när arbetsdagen är slut.

– Jag sparar nog tio minuter per faktura samtidigt som hanteringen blir säkrare. Det tar tid att backa alla jobben om man av någon anledning inte skrivit upp alla moment direkt på plats.

250 fakturor per år

Med tanke på att han skickar 250 fakturor per år så blir det en del sparade timmar, närmare 20. 

 Tips: Fakturera och följ ditt företag i mobilen

Med Visma eEkonomis faktureringsapp får du ut mer av ditt ekonomiprogram. Du kan kapa och skicka fakturor direkt i mobilen eller påbörja fakturor som du slutför senare. Dessutom finns funktioner som påminnelser, anteckningar samt meddelande- och kundhantering.

Läs mer: 
Visma eEkonomi App 
Visma eEkonomi


www.dlkylservice.se

 Vill du läsa mer om fakturering? Vi har samlat tips, inspiration och information på ett ställe. Besök Allt om fakturering!

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi