InternetSå gör du för att alltid ha internet

Företagare som jobbar i molnet är ju beroende av internet. Då är det viktigt att ha rätt utrustning som alltid hittar en uppkoppling, eller att kunna förstärka signalerna i lokalen där du jobbar. Här är 10 tips från Jan Erensjö, IT-chef på Visma Spcs. 

Publicerat 2015-10-30 kl 12:04

 Skaffa en egen router för mobilt bredband. Den ser ut som en liten mobiltelefon och innehåller ett sim-kort. Den fungerar precis som din router hemma men är lätt att ta med sig. Den kan fördela internet till flera användare eller enheter.

 Mobilt bredband på USB. Du sticker in den i datorn och vips så har du lite mer internet. Funkar bara till en enhet i taget.

 Dela telefonens internet. Har du slut på surf i en enhet kan du dela ut surfen på din mobil. Gå till Inställningar/Internetdelning.

 Hotell, caféer och butiker. Låna deras gratis wifi så ofta det finns. Jan Erensjö Visma Spcs

 Wifi-hotspots. Telia har placerat ut wifi-platser i Sverige som du kan ansluta dig till. Här är en karta

 Välj rätt operatör, de har ju olika bra täckning över landet. 

 Uppgradera till 4G. Det är snabbare. 

 Kan du välja fiber så gör det. Du får den stabilaste uppkopplingen och den högsta hastigheten. ADSL och mobilt bredband ger något lägre hastigheter. 

 Har du dålig täckning på kontorets trådlösa nätverk kan du behöva skaffa en extra antenn till din router, eller en kraftigare router

  Ibland kan du behöva ställa in routern på en annan kanal. Det finns 2,4 GHz eller 5GHz. Ring din operatör så guidar de dig.

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

Infografik: SkräckisarGör rätt val för ditt företag: Ladda ner vår guide om molnet
Pressmeddelande: Dålig mobiltäckning hinder för 6 av 10 småföretagare