Från data till rådgivning

Publicerad: 2014-09-18 08:15 | Uppdaterad: 2014-09-18 10:03

Oreda i bokföringen? Då kanske Ore DA kan hjälpa till. Det är nämligen en redovisningsbyrå som ser ut att ha framtiden för sig. Men vad står då Ore DA för?

– Det står för Ore Data & Administration. Data kommer sig av att vi till en början sålde datorkomponenter, men det var länge sedan nu. Vi har valt ha kvar namnet då framförallt förkortningen gör det lite lättare att komma ihåg. Och så länge vi sköter oss är det ju snarast en utmaning, förklarar Pär Henriksson som är ägare och auktoriserad redovisningskonsult på redovisningsbyrån.

Ni är även unika till er storlek?

– Det kan man säga. Vi är fem anställda som jobbar i den lilla orten Furudal med endast 450 invånare. Det borde ju inte fungera för en redovisningsbyrå, men när man inte behöver gå in till byrån utan kan skicka och utbyta underlag och rapporter digitalt går det att ha kunder över ett betydligt större område. 

– Så vi jobbar med att vara en lönsam partner genom att sköta administrativt arbete åt bolag runt om i Sverige, dock främst i Dalarna.

Ni var nyligen på Vismas kunskapsdagar, vad gav det er som byrå?

– Jättemycket. Bäst tyckte jag att Anders Bernåker var som talade så inspirerande om att utveckla byrån. Han är verkligen suverän. Men vi åkte egentligen dit för att få lite mer information om Vismas nya programvaror, framförallt Visma Advisor, men även de övriga webbaserade programmen.

– Och det fick vi verkligen, så jag är jättenöjd. Det fina läget och det fina vädret var ju heller ingen nackdel. Det blev helt enkelt alla rätt på en gång.

Ni är på väg att gå över till Visma Advisor, varför?

– Vi tittar på om vi ska lägga en ännu större del av vår verksamhet på nätet och då har ju Visma Advisor en nyckelroll i det hela. Förr eller senare kommer vi ju alla dit och då vill vi vara bland de första. 

Hur marknadsför ni er?

– Vi har byggt upp vår verksamhet under en lång period utan att ha gjort någon reklam för oss själva. Det har gått så bra med mun mot mun-metoden att vi har fullt upp med de kunder vi har. Men som bransch står vi också inför stora förändringar där rådgivning blir allt viktigare och där beslutsunderlag ska fram betydligt snabbare än i dag.

Vad gör ni mer för att möta framtiden?

– Just nu håller vi på att byta hemsida och gå över till Vismas lösning även här. Jag tror att man måste hänga med i utvecklingen för att kunna driva en byrå i framtiden. Dessutom tjänar ju både vi och våra kunder på att utvecklingen drivs framåt. Med teknikens hjälp blir det både billigare för våra kunder samtidigt som vi får bättre och effektivare verktyg som gör att vi kan ta oss an fler kunder.

Ditt bästa råd till andra företagare?

– Var öppen för nya tekniska lösningar som du ser fungerar bra. Visma tar sitt ansvar och driver utvecklingen framåt. Följ med i tid, du vill inte vara den sista att hoppa på.

Pär Henriksson  på Ore Data & Administration

 

– Med Vismas Byråpaket tas integrationen ytterligare
ett steg framåt där vi även kan samordna våra kunder,
projekt och uppdrag. Den största fördelen för mig som
använder de här programmen är att jag får mer tid
över till nya kunder som jag kan hjälpa med fler saker
tack vare det här upplägget, säger Pär Henriksson
på Ore Data & Administration.                                                     

Fakta
Namn: Pär Henriksson
Företag: Ore Data & Administration
Bransch: Redovisning
Använder: Visma Byråpaket, Visma Advisor  
Hemsida: www.oreda.eu

Text och bild: Petter Hammarbäck