Vintage in my heart säljer retrosaker på Instagram

Möt Ina, eller Marina Holmberg som hon egentligen heter. Tjejen bakom Vintage in my heart, som syr och handlar med det senaste inom vintage-mode.

Ina, det var Marinas smeknamn som liten, och fick även bli hennes namn som bloggande sömmerska med inriktning på vintage. Men när Marina gjorde slag i saken och gick från hobbybloggare till företagare var namnet Ina inte ledigt. Det var då det blev Vintage in my heart för att beskriva vad Marina själv brinner för – tyger, barngrejer och sådant som fanns på 1950, 1960 och 1970-talet. Och hon är långt ifrån ensam. För Vintage in my heart säljer tyger, barnkläder och andra retrosaker som bara den.

Men du syr också mycket själv?

– O ja, det är framför symaskinen jag trivs allra bäst. Och jag syr allt möjligt av återvunnet, naturmaterial och tyg som kommer från gamla påslakan från 1960- och 1970-talet. På den tiden gjorde man tygerna på ett annat sätt. Trycket håller färgen bättre och tyget är mjukt och gott mot kroppen. Det är väldigt sällan man hittar nya kläder som är så mjuka och goa som dessa. Och jag tycker mycket om mönstren och färgerna, berättar Marina Holmberg.

– När jag klipper ut en klänning blir det spillbitar. Många som pysslar och syr lapptäcken har svårt att hitta tyger i olika motiv. Så nu säljer jag mina spillbitar på Instagram. Det har blivit ganska känt bland de som håller på med retrotyger och nu har jag nästan 5.000 följare. Instagram är ett enkelt och bra sätt att visa sig själv och sina produkter och jag säljer förvånansvärt mycket där också.

Men du säljer i webbshop också?

– Jo, min tanke är att jag främst ska sälja via webbshopen, för det tar mycket tid att göra all marknadsföring själv och att lägga upp sakerna dubbelt i webbshop och på sociala medier. Men man måste vara på många olika ställen och kanaler för att synas. Det tar nog ganska lång tid innan man nått dit man vill.

Vilket är ditt bästa tips till andra?

– Att synas och visa folk att det här gör jag, det här är jag bra på. Utbilda dig inom det du tycker om så blir du bra på det. Det är också viktigt att skapa sig ett kontaktnät. Jag får mycket respons för att jag tagit in andra designers och vi hjälper ju varandra. Man klarar sig inte alltid helt själv.

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi