De startade eget och blev erbjudna jobb

Publicerad: 2014-02-27 07:48 | Uppdaterad: 2014-02-27 09:49

Det startade som ett UF-flyttföretag inom skolans värld, men blev lite för framgångsrikt för att bara läggas ner. Så efter skolan valde de två grundarna att starta om verksamheten på nytt, fast denna gång på riktigt.

– Vi är inga skådespelare, vi är proffs på att flytta. Och det har vi fått lära oss av egen kraft, berättar Demir Dzemailovski som driver Kungsflytt Express tillsammans med Benjamin Karlsson.

De två bjuder nämligen på sig själva i företagets nya presentationsfilm för att visa vad de kan.

Vad är det ni gör egentligen?

– Vi erbjuder hjälp med hela processen som uppkommer när man ska flytta. Det kan handla om allt från att planera, packa och transportera till att städa och packa upp. Vi har till och med installerat om saker som nätverk och bredband. Seriösa, noggranna och med stort engagemang – det är så vi vill utmärka oss bland våra kunder som både är företag och privatpersoner.

Hur var det att gå från UF till ett riktigt AB?

– Det var faktiskt ingen dans på rosor. Trots UF-tiden, där vi även åkte på en rejäl kreditförlust, var vi ganska oförberedda på alla problem som tillkom. Men det var också en stor hjälp att ha drivit UF tidigare, utan UF hade det varit ännu svårare. Vi har lärt oss otroligt mycket av detta, som att vara mer försiktiga. I dag kör vi Vismas kreditupplysning på alla större kunder. Det kostar bara några kronor och är en billig försäkring. Det kan vi faktiskt rekommendera till alla företagare.

– I dag jobbar vi båda heltid i företaget i veckorna och knäcker lite extra på helgerna. Det är jättekul att vara företagare. Vi ångrar absolut ingenting, men det är lite ironiskt att vårt företagande nu ger oss många andra jobberbjudanden. Flera företag har nämligen velat anställa oss. Vi har även fått ett större kontaktnät och det har också gett oss olika jobberbjudanden om vi inte vill fortsätta med detta.

Vad är du mest nöjd med?

– Att vi har vågat ta steget till eget fullt ut, starta och driva ett aktiebolag. Och även om vi inte blir den ledande flyttfirman i Sverige har vi lärt oss otroligt mycket på kort tid – kunskaper som hade varit svåra att skaffa sig på andra sätt. Och det har även gett nya insikter. Ta bara det här med att hjälpa äldre människor. De är så otroligt tacksamma och glada att det är ett rent nöje att få hjälpa till. Vi är som hjältar i deras ögon och det känns jätteskönt att få höra.

Ditt bästa tips till andra?

– Gå in i det du gör helhjärtat. Marknadsför så det berör. Ta hjälp av andra. Ha en vinnande attityd. Men kom även ihåg att hur långt du än nått är det ännu längre kvar. Och så förstås det viktigaste, man måste ju våga, annars kan man inte lyckas.

kungsflyttBenjamin Karlsson och Demir Dzemailovski
driver Kungsflytt Express AB på riktigt efter
att tidigare ha haft en flyttfirma som
UF-företag i skolan.                                                                                                

Fakta
Namn: Demir Dzemailovski och Benjamin Karlsson
Företag: Kungsflytt Express AB i Växjö
Ekonomiprogram: Visma eEkonomiVisma Kreditupplysning
Bransch: Flytt, transport och logistik
Hemsida: kungsflytt.se

Kungsflytts presentationsfilm »

Text och foto: Petter Hammarbäck