Med passion för företagande

Publicerad: 2014-04-24 08:11 | Uppdaterad: 2014-07-23 15:26

Jessica är kvinnan som har två passioner här i livet. Det ena är att resa och det andra är att driva företag. Och det var just reseintresset som la grunden till hennes i dag framgångsrika företag Mellow Design.

– Det var faktiskt på en av alla mina resor som jag hittade min idé. Jag åkte till USA i tre veckor och där såg jag texttavlor i princip från golv till tak. Så jag köpte några och tog med mig hem till Sverige. Nästan alla som sedan såg tavlorna tyckte de var fina.

– Så en dag när jag satt på mitt dåvarande jobb och inte riktigt trivdes tänkte jag: Hur svårt kan det vara? Det är ju bara en bräda med text på.

Jessica Widov driver sedan drygt två år tillbaka företaget Mellow Design där hon säljer trä- och canvastavlor som består av vackra citat, budskap och texter.

 

Bra vänner är som stjärnor

 

– När jag såg intresset började jag undersöka möjligheten att
producera egna tavlor och bestämde mig för att köra på framför allt svensk text.

Det har sedan blivit lite av min nisch - och att det är kvalitetsprodukter,
stilrena produkter som är tillverkade i Sverige. Made in Småland,
om man ska vara noggrann.                                                

 

Hur gör du för att marknadsföra dig?

– Jag använder mig av olika kanaler. Bland annat sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram. Där är jag väldigt aktiv och har följare från Ystad upp till Haparanda. 

Som litet företag har man möjlighet att nå människor utanför en specifik grupp tack vare sociala medier. Det gillas och delas. Så använd den möjligheten, det är min rekommendation. Om jag lägger upp en bild nu får jag nästan alltid en beställning.

– Sedan har kändisar en otrolig genomslagskraft i mediebruset. Jag gillar egentligen inte att gå fram till kändisar, men om du träffar dem på exempelvis mässor så be dem posera med din produkt. Jag har förstått affärsvärdet av det. Dessutom är de jättevana vid att bli tillfrågade och om de är genuint intresserade av produkten är det ännu bättre. Men jag tar bara kontakt med dem som jag själv tycker om.

Som vem då?

– Pernilla Wahlgren till exempel. Hon gillade
verkligen min produkt och började blogga om dem.

Direkt över en natt kom det in över 200 beställningar.
Det är helt otroligt.

Nu har jag dessutom fått en förfrågan om
jag vill börja sälja via hennes webbshop. Och det vill jag så klart.

Recept för äkta kärlek                              

Vad är det som gör det så roligt att driva företag?

– Det är möjligheterna och att kunna vara delaktig i alla beslut. Förtagandet går ihop med hela livet. Det bara flyter ihop. Jag kan styra min tid helt och hållet, jag kan anpassa arbetet efter familjen men jag lägger också ner mycket tid på företaget. Det måste man vara medveten om. Och jag får nya idéer hela tiden. De bästa får jag ofta när jag är ute och springer.

Vad säger familjen om all tid du lägger ner?

– Min familj stöttar mig helhjärtat och tycker det är fantastiskt roligt. Det kanske är tur för jag smiter in på mitt kontor ibland under helgerna och tar med mig företaget på semestern. Men faktum är att jag spenderar mer tid med mina barn nu än jag någonsin gjort. De är med på mässor och utställningar, följer med till tryckeri och leverantörer. De tycker det är roligt att hjälpa till. Och när de är med i processen förstår de också min verksamhet och vad det innebär att driva företag.

Hur går dina tankar kring framtiden?

– Jag har jättesvårt att se mig själv som anställd igen. Jag kanske tänker annorlunda om några år men mitt mål är att alltid vara egen. Det är bara så jäkla roligt. Och om intresset för mina produkter, det här med citat och tavlor ebbar ut, så gäller det att hitta på något annat. Jag har redan nu funderingar och planer på vad jag skulle vilja gör som egenföretagare om det skulle hända.

 Jag  lägger ut öppettider på Facebook och  Instagram (#mellowdesignse), säger  Jessica Widov som driver företaget  Mellow Design.

– Min webbshop är en stor del av 
företagandet men jag har också en 
liten butik i hemmet som jag har öppet 
de dagar jag jobbar hemifrån. Jag 
lägger ut öppettider på Facebook och 
Instagram (#mellowdesignse), säger 
Jessica Widov som driver företaget 
Mellow Design.                                                                                                          

Fakta
Namn: Jessica Widov
Företag: Mellow Design
Bransch: Inredning
Använder: Visma eEkonomi
Hemsida/webbshop: www.mellowdesign.se


Text: 
Therese Palm