Hon gjorde business av sin livskris

Publicerad: 2014-04-10 09:02

Tina Persson har fullt upp. Förutom att jobba heltid på en redovisningsbyrå driver hon eget som hälsoinspiratör. Det verkar som om Tina mår bra av allt jobb, och företagande är det roligaste hon vet.

– Jag gillar att snurra fart på folks tankar – att försöka hitta guldkornen i vardagen. Jag var själv mycket negativ och ensam fram till 30-årsåldern på grund av saker som hände när jag var yngre. Men jag genomgick en livskris som fick mig att ta tag i mitt liv och jobba med mig själv, berättar hälsoinspiratören, företagaren och redovisningskonsulten Tina Persson.

– I dag, 18 år senare är jag en ganska annorlunda och betydligt mer levnadsglad person. Framförallt affärskvinnan Tina, men även den privata Tina har fått skinn på näsan och vågar ta för sig.

Vad gör en hälsoinspiratör?

– Jag inspirerar människor till kropp, knopp och själ. På mina föreläsningar får deltagarna även vara med och interagera. Både genom att besvara frågor och utföra fysiska övningar. Jag har även varit gympalärare och det brukar bli en hel del skratt när jag säger att vi ska köra rumpgympa. Och vi har kul när vi gör det, både deltagarna som gör övningarna och jag som får se hur folk guppar där ute på sina stolar.

Hur får du ihop din tillvaro med dubbla jobb?

– Man hinner inte med så mycket annat, men jag har ingen familj och bestämmer själv hur mycket jag ska jobba. Och det är så roligt och utmanande att vara företagare. Bäst vore förstås att vara företagare på heltid, men kombinationen är också väldigt bra för mig.

– Jag blir själv en bättre och härligare människa av att få vara i två världar samtidigt. Men hade du frågat mig för 25 år sedan om jag ville starta företag, skriva krönikor eller föreläsa hade jag tyckt att du var en idiot. På den tiden hade det varit fullständigt otänkbart.

Bästa tipsen till andra företagare?

– Var inte konkurrenter, det är mycket bättre att samarbeta än att motarbeta. Även de som verkar inom samma bransch passar olika människor och kunder olika bra. Så ta hjälp av andra, nätverka och hitta gärna andra företagarkategorier att lära av, växa och utvecklas med. Men se till att skilja på den privata människan och affärsmänniskan. De mår bäst av att få vara två olika personer. Låt gärna affärsmänniskan vara personlig, men hen får inte bli för privat.

Jag har även skrivit en bok  om mitt eget liv som terapi, som finns att läsa på min hemsida,  berättar hälsoinspiratören Tina Persson som själv tagit sig ur sin livskris.


– Mina föreläsningar handlar mycket om vardagsinspiration med 
fokus på tacksamhet. Jag berättar mycket om min egen personliga 
bakgrund, men undviker att bli privat. Jag har även skrivit en bok 
om mitt eget liv som terapi, som finns att läsa på min hemsida, 
berättar hälsoinspiratören Tina Persson som själv tagit sig ur sin livskris. 
Foto: privat.                                                                                                    

Fakta
Namn: Tina Persson
Företag: Friskoteket
Bransch: Hälsoinspiration
Använder: Visma Administration 500, Visma Lön 600, Visma Tid, Visma Stämpla, Visma Reseräkning
Hemsida: www.friskoteket.eu


Text: 
Petter Hammarbäck