Förutseende trots högsäsong

Publicerad: 2014-04-30 07:50

För en traditionell redovisningsbyrå är det kanske sämsta möjliga tillfälle att hålla kundträff när de har som allra mest att göra. Men för Ekonomkonsulter i Markaryd var det precis tvärtom.

– Vi vill vara en byrå i framkant och gå mer mot molntjänster. Vi ser detta som ett bra tillfälle att samverka med våra kunder och slippa många onödiga moment som att behöva påminna kunder om att lämna in material eller återinmatning av kundfakturor. Så nu passade vi på att slå två flugor i en smäll och bjöd även in Visma Spcs att visa sina samarbetslösningar för våra kunder, berättar Martina Dorneus, vd på Ekonomkonsulter i Markaryd.

Inte högsäsong för kundträffar i deklarationstider

– Ja, det är lite ovanligt att byråer arrangerar kundträffar så här års när de har som mest att göra med deklarationer och årsredovisningar, säger Henrik Andrén på Visma Spcs som annars är en flitigt anlitad utbildare och föredragshållare inom redovisningsbranschen.

Att träffen var lyckad visar inte minst de 37 företag som kom och lyssnade för att få mer information om hur de skulle kunna samarbeta bättre med byrån med hjälp av nya arbetssätt och tjänster.

Hela 37 företag kom och lyssnade för att få mer  information om hur de skulle kunna samarbeta  bättre med byrån med hjälp av nya arbetssätt  och tjänster.

 
Hela 37 företag kom och lyssnade för att få mer 
information om hur de skulle kunna samarbeta 
bättre med byrån med hjälp av nya arbetssätt 
och tjänster.  Foto: Henrik Andrén                                  


Kommer ni samarbeta mer med era kunder via internetbaserade program?

– Ja, vi hoppas verkligen på det. Det är ju så mycket effektivare både för våra kunder och för oss. Sedan är det förstås en gradvis övergång, men flera av våra nya kunder är redan på gång med det här, och vi räknar nog med att få med en del gamla kunder också nu när de kan se fördelarna, fortsätter Martina Dorneus.

Är ni nöjda med kundträffen?

– Ja, mycket. Vi hade två dragplåster – en kund som fick presentera sin verksamhet som vinimportör och Henrik Andrén på Visma Spcs som gav oss inblick i framtidens redovisnings och kundsamarbeten. Henrik tog verkligen det här på rätt nivå och visade verkligen alla möjligheter som ju är väldigt individuella för olika typer av bolag. Tillsammans var detta extra lyckat då vi även fick igång ett samarbete och utbyte av våra kunders olika erfarenheter. Det tycker jag är jättebra och vi kommer att göra det här igen.

Så det är något du kan rekommendera andra byråer också?

– Ja, verkligen. Och planerar man bara väl går det ju även bra så här i deklarationstider. Det kräver förstås en extra insats från vår sida, men det är så sjukt kul att det är värt det flera gånger om.

Vi vill vara en byrå i framkant och gå  mer mot molntjänster, säger Martina  Dornerus, vd på Ekonomkonsulter i  Markaryd AB.

 


– Vi vill vara en byrå i framkant och gå
mer mot molntjänster, säger Martina
Dornerus, vd på Ekonomkonsulter i
Markaryd AB. Foto: privat                                                                                      


Fakta
Namn: Martina Dornerus
Företag: Ekonomkonsulter i Markaryd AB
Bransch: Redovisning och revision
Använder: Visma Byråpaket
Hemsida: ekonomkonsulter.se


Text: 
Petter Hammarbäck