De säljer unika kontorsmöbler

Publicerad: 2013-09-12 08:30 | Uppdaterad: 2014-07-02 10:56

När Joakim Kjölvmark startade A.D Shop AB tyckte han att vanliga kontorsmöbler och inredning för företag var för tråkiga och intetsägande. Han ville ha mer spännande möbler för att skapa en unik miljö som skulle ge företaget en tydligare profil.

Det visade sig dock kräva mer än en god affärsidé att få igång en nätbutik med kontorsmöbler för företag. Ett unikt sortiment med en tydlig nytta var en god start.

– Hela vårt sortiment handlar om att kunden ska kunna skapa en unik arbetsplats, som sticker ut från det vanliga. Med nätbutiken når vi en större marknad, men vi jobbar även nära våra kunder med projektering och ritningar, och har även utställningar i Stockholm och Halmstad där man kan se och uppleva möblerna, berättar Joakim Kjölvmark som driver nätbutiken Morekontor.se.

Varför just italienska möbler?

– För oss är Italien hjärtat i Europa när det gäller design och produktion av kontorsmöbler. Där kan man hitta unika produkter som sticker ut, utan att det kostar allt för mycket. Det ska helt enkelt vara lite roligare att gå till jobbet med andra ord.

Vad var det svåraste med att få igång en nätbutik som vänder sig till för företag?

– Att skapa trovärdighet. Det tar några år att få förtroende och goda referenser, så uthållighet är ett bra ledord. Man måste även kunna erbjuda mer än bara en produkt och det innefattar såväl distribution som olika tjänster. För vår del handlar det mycket om att lösa problem för våra kunder, som att rita upp kontorslandskap med våra produkter i 3-d program. Sedan är det förstås en självklarhet att leverera i rätt tid och med den typ av service som företaget förväntar sig.

Joakim Kjölvmark
Joakim Kjölvmark. Foto: privat

Fakta
Namn: Joakim Kjölvmark
Företag: A.D Shop
Bransch: Kontorsmöbler på nätet
Hemsida: www.morekontor.se

Text: Petter Hammarbäck