Bosse jobbar för ett säkrare samhälle

Publicerad: 2013-09-19 08:30 | Uppdaterad: 2013-09-19 14:33

Företagare utsätts allt oftare för hot, våld och påtryckningar från kriminella. Bosse Frövén driver JoWill AB, som specialiserar sig på skyddsutrustning, och ser ett ökat behov av skydds- och säkerhetstjänster.

Vi lever i ett samhälle som upplevs allt mer otryggt. Åtminstone om man tittar på bevakningsbranschen, som varje år ökar sin omsättning med cirka tio procent. Det är inte bara privatpersoner som känner sig otrygga, utan det blir allt vanligare att även företagare utsätts för brott.

Bosse Frövén har arbetat med säkerhetsrelaterade produkter i cirka 20 år. Sedan 2005 driver han företaget JoWill AB, som säljer skyddsutrustning till framför allt bevakningsbranschen. Företaget erbjuder bland annat skott- och knivsäkra västar, samt annan säkerhetsrelaterad utrustning.

– Kriminella grupper använder hot och våld för att till exempel ta sig in i vissa företagsbranscher. Det ökade trycket på företagare leder bland annat till att det anställs fler ordningsvakter och väktare. Och detta är en trend som tyvärr fortsätter, berättar Bosse Frövén.

Hur skapar du en tryggare vardag för företagare?

– Jag riktar ju framför allt in mig på bevakningsbranschen, polis och militär. Men det händer att både privatpersoner och företagare som utsätts för brott går till polisen och bestämmer sig för att skydda sig själva. Om de tar med en polisrapport som intygar att de kan vara i fara, kan vi erbjuda skyddsutrustning som ökar deras personliga säkerhet.

Bosse Frövén säljer skyddsutrustning  bland annat till polisen. Här poserar  han med en skottsäker väst.

 

Bosse Frövén säljer skyddsutrustning
bland annat till polisen. Här poserar
han med en skottsäker väst. 
Foto: Privat                                                

Fakta
Namn: Bosse Frövén
Företag: JoWill AB
Bransch: Skyddsutrustning
Hemsida: www.jowill.se

Text: Alexander Rehnborg