Star-Lens en färgstark e-hantverkare

Publicerad: 2013-10-24 07:01 | Uppdaterad: 2013-10-29 05:22

Färgade linser är hett, men även vanliga kontaktlinser kan numera korrigera betydligt svårare synfel än för bara några år sedan. Inte konstigt att Star-Lens i Åmål har fullt upp.

Star-Lens är ett linsföretag som färgar och levererar kontaktlinser till optiker och ögonläkare. Privatkunder som också vill köpa hade man inte riktigt kapacitet att ta hand om, tills man fann en lösning som nästan sköter sig självt.

– Linserna köper vi in, men färgningen gör vi
helt och hållet själva här. Det är ett litet hantverk
att maskera, färga in och se till att det blir exakt rätt färg.

Detta görs helt och hållet för hand, berättar
Lisbeth Sterner som är vd för Star-Lens.

Star-Lens är ett linsföretag som färgar och levererar kontaktlinser till optiker och ögonläkare.  

Vilka är era kunder?

– Optiker och läkare är våra största kunder och de beställer ofta speciallinser av olika skäl. För ögonläkaren handlar det många gånger om att hjälpa patienter med ögonskador där våra linser både kan göra att patienten ser bättre och att ögat ser mer naturligt ut. Vi säljer även en del till privatkunder, men hade svårt att ta hand om deras önskemål, tills vi skaffade en webshop.

Ni säljer nu via Visma Webshop?

– Ja, och det fungerar mycket bra. Webbshopen löser detta problem åt oss på ett utmärkt sätt. När privatkunder ringer kan vi hänvisa dem till vår webbshop, där de både kan se och beställa våra produkter. För oss är detta mycket lättare att hantera, det mesta sköts på nätet och vi behöver bara skicka och ta betalt. Och med Visma Avendo Webshop har vi allt tillgängligt och integrerat då vi kopplat den till Visma Administration.

Har du något tips eller råd till andra småföretagare som vill sälja på nätet?

– Gör det som är rätt för dig och ditt företag. Vi marknadsför oss inte alls, vi startade det här för att kunna ta hand om alla privatpersoner som ringde och ville köpa direkt av oss. Men den som ska hitta kunder att sälja till måste marknadsföra sig också.


Fakta
Namn: Lisbeth Sterner
Företag: Star-Lens
Bransch: Kontaktlinser
Hemsida: www.starlens.se

Text: Petter Hammarbäck