En nästan traditionell redovisningsbyrå

Publicerad: 2013-10-10 08:16 | Uppdaterad: 2014-07-02 10:58

Även om traditioner är viktiga på Pelaren Ekonomi är man inte rädd för förändringar. Nya samarbetssätt lovar gott och redovisningsbyrån har dessutom fler ben att stå på.

– Vi är nästan en traditionell redovisningsbyrå som sköter bokföring åt våra kunder. Men vi har även specialare som familjejuridik och EU-rådgivning om stöd för jord- och skogsbruk. Dessutom hjälper vi flera företag med lönebiten, ofta i kombination med andra tjänster, berättar Roger Karlsson som är auktoriserad redovisningskonsult på Pelaren Ekonomi i Vetlanda.

Ni hade nyligen en kundträff om samarbete via internetbaserade program, hur gick det?

– Mycket bra. Vi var rädda att vi var lite sent ute, men det visade sig vara i precis rätt tid. För de yngre faller sig det här arbetssättet väldigt naturligt. Genom att erbjuda samarbete i onlinetjänster där kunden exempelvis kan fakturera själv, har vi framför allt nått en hel del nya kunder.

Så ni har redan fått igång samarbeten?

– Jajamen, jag har ett framför mig just nu, en ny kund som inte kan bokföring men redan börjat fakturera. Vi har dessutom några sedan tidigare. Många av våra befintliga kunder tycker dock att det fungerar så bra att de är mindre benägna att byta. På lite sikt kommer nog även de att gå över när de inser hur mycket enklare det blir att få hjälp direkt utan att vi behöver åka ut till kunden.

Blir det mer samarbete i framtiden?

– Ja, definitivt. Detta är framtiden där vi kan hjälpa våra kunder igång eller när det behövs oavsett om det gäller bokföring eller lönehantering. För vår del är det förstås extra bra att kunderna loggar in från vår hemsida och upplever det som vår egen lösning baserat på Vismas program. Det ger även oss extra trafik till vår hemsida. Och detta är ju inget som vi som liten byrå skulle kunna ta fram på egen hand. Det känns därför bra att ha stöd av ett stort företag som kan det här.

– Men det får inte förta alla kundmöten. Det är ju så vi skapar och bygger relationer, så i takt med att vi samarbetar allt mer via nätet ökar nog behovet av andra typer av kundträffar. Nästa år firar vi tioårsjubileum, det får vi se till att fira lite extra med riktiga kundmöten, avslutar Roger Karlsson.

Roger Karlsson är auktoriserad  redovisningskonsult på Pelaren  Ekonomi i Vetlanda.

 


Roger Karlsson är auktoriserad 
redovisningskonsult på Pelaren 
Ekonomi i Vetlanda. 
Foto: Petter Hammarbäck.                                                                                

Fakta
Namn: Roger Karlsson
Företag: Pelaren Ekonomi
Bransch: Redovisning
Hemsida: www.pelaren.nu

Text: Petter Hammarbäck