Happy Socks håller fötterna glada

Publicerad: 2013-11-28 07:52

Happy Socks är företaget som sprider glädje i hela världen, bara genom att ta tillvara på sådant som är förbisett. Och de har verkligen lyckats väl.

– Strumpor har utvecklats över århundradena, från modeller av djurskinn lindade runt foten till dagens sydda eller vävda modeller. Funktionen är fortfarande densamma - att undvika skoskav, skydda skorna, ge komfort och att hålla fötterna varma. Och det ville vi ta ett steg till, berättar Mikael Söderlindh som i dag är vd på Happy Socks.

Hur startade Happy Socks?

– Vi är två vänner som ville göra något roligt, sprida glädje och använda våra kreativa talanger på lite nya sätt, berättar Mikael som tidigare arbetat tio år inom reklambranschen.

Vännen Viktor Tell jobbade som grafisk formgivare och illustratör, och tillsammans hittade de det uppenbara – att göra tråkiga men praktiska strumpor roligare och mer modeinriktade utan att för den skull göra avkall på dess funktion och kvalitet.

Vad är nyckeln till er framgång?

– Från början trodde vi nog att e-handel skulle vara vår styrka, men det visade sig att denna typ av e-handel inte går att driva utan fysiska butiker. I dag driver vi webbhandel i ett 100-tal länder, säljer över disk i över 6.000 butiker och har egna konceptbutiker i städer som Tokyo, Hongkong, New York och Dubai. Vi har jobbat aktivt med PR, press, sociala medier och bloggar och lyckades på så sätt få ut vårt budskap. Men den verkliga framgången är ju designen och kvaliteten för det pris vi erbjuder – att vi tagit en förbisedd produkt och skapat ett eget segment för den genom att tillföra vår design.

Vad är ditt bästa tips till andra företagare?

– Tro på det du gör. Du måste förstås ha en tillräckligt bra idé. Men lägg inte för mycket energi på att skriva strategier och göra långa affärsplaner. Det viktiga är att du verkligen sätter dig ner och räknar på om det verkligen finns en marknad för det du vill göra.

Viktor Tell och Mikael Söderlindh  lade grunden för Happy Socks  en molntäckt aprildag 2008.

 


Viktor Tell och Mikael Söderlindh
lade grunden 
för Happy Socks
en molntäckt aprildag 2008. 
Foto: Happy Socks                                                                                                         

Fakta
Namn: Mikael Söderlindh
Företag: Happy Socks
Bransch: Mode, handel
Hemsida: happysocks.com/se/


Text: 
Petter Hammarbäck