John behåller iskylan i sommarvärmen

Publicerad: 2013-05-30 09:15

I sommar öppnar det nya storbygget Tele2 Arena i Stockholm. Där ska idrottsevenemang varvas med konserter och mässor. På mindre än 50 timmar ska fotbollsgräset kunna bytas ut mot en hårdfrusen bandy-is. Det har John Lundholm, vd för Ice Sport, sett till.

– Under gräset på arenan döljer sig ett avancerat rörsystem som har till uppgift att kyla ner eller värma upp planen. Totalt har vi lagt ner cirka 80 kilometer rör sammanfogade med mer än 3.000 svetsskarvar, berättar John.

Kyl- och värmesystem för idrottsanläggningar känns som en rätt nischad bransch. Kan du berätta mer?

– Förutom oss finns det bara en handfull företag som specialiserat sig inom det här området. Min pappa startade Ice Sport 2004, fyra år senare köpte jag in mig och i fjol köpte jag ut honom. Sommaren är vår högsäsong, efter Tele2 Arena har vi flera nya isbanor på gång. Jag är nog på resande fot halva året om man slår ut det.

Vad driver dig som företagare?

– Framförallt är det utmaningen i att hela tiden ställas inför nya problem och lösa dem. Vi har ett tydligt miljötänk i företaget och jobbar hela tiden med att hitta tekniska lösningar som kan minska energiförbrukningen i anläggningarna vi bygger.

Var ser du dig själv och ditt företag om fem år?

– Jag kommer att fortsätta driva företaget framåt. I dag är vi ett litet företag som kan vara väldigt flexibla och ge en personlig service på hög nivå. Men jag vill växa, öka omsättningen och ändå behålla de egenskaperna. Det blir vår utmaning.

John Lundhom, 27, är vd för företaget Ice Sport i Jättendal  i norra Hälsingland mellan Hudiksvall och Sundsvall.

 

 
John Lundhom, 27, är vd för företaget Ice Sport i Jättendal 
i norra Hälsingland mellan Hudiksvall och Sundsvall. Han 
driver även företaget Lokal & maskin AB som hyr ut lokaler, 
maskiner och fordon inom entrepenad och friluftsliv. 
Foto: Privat                                                                                                           

Fakta
Namn: John Lundholm
Företag: Ice Sport AB
Bransch: Kyl- och värmeteknik

Text: Filip Lendahls