Shan fixar festen på studentflaken

Publicerad: 2013-06-13 07:41 | Uppdaterad: 2013-06-14 12:28

Studentflak fyllda med firande studenter är en vanlig syn i svenska städer just nu. Det innebär hysterisk högsäsong för Shan Deens företag Studentkompaniet som hyr ut flak utrustade med allt från eldkastare till högtalarpaket på 15.000 watt.

Shan Deen har drivit Studentkompaniet i sju år och under varumärket minstudent.se har han bland annat specialiserat sig på att hyra ut de så populära lastbilarna som sakta glider genom staden med nybakade studenter på flaken.

Skolavslutningarna avlöser varandra i ett just nu. Hur går affärerna?

– Det är helt hysteriskt. Trots att årskullarna blivit mindre de senaste åren är efterfrågan större än någonsin. Och utbudet är inte särskilt stort, så det är full rulle för oss. Vi har cirka 15-25 körningar om dagen nu under en tvåveckorsperiod.

Om man vill ha ert värstingpaket med extra allt, vad får man då?

– Vi har studentflak som rymmer från 20 personer och uppåt. Vårt största flak är för 180 personer och är så stort att det inte går att köra inne i centrum. Sedan finns det en massa extrautrustning att hyra till. Vi har musikanläggning med högtalarpaket på 15.000 watt. Du kan hyra dj, rökmaskin, konfettikanon och till och med eldkastare. Den sistnämnda kräver särskilt tillstånd och levereras med en pyrotekniker som sköter utrustningen.

Studentflaken rymmer från 20 personer upp till hela 180  personer på det största flaket.
Studentflaken rymmer från 20 personer upp till hela 180
personer på det största flaket. Foto: Privat

Får ni några skruvade önskemål från kunderna?

– Det var några som ville ha en bassäng att simma i på flaket. Vi är inte där än, men håller på att kika på hur vi kan lösa det till nästa säsong.

Vilken blir den mest spelade låten på studentflaken 2013?

– Det har inte kommit någon dominerande sommardänga i år tror jag. Men de flesta klasserna skrålar förstås klassikern "För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för f-n va vi är bra."

Shan Deen är vd för  Studentkompaniet och  driver minstudent.se.  Företaget omsätter strax  över 2 miljoner kronor.


Shan Deen är vd för 
Studentkompaniet och 
driver minstudent.se. 
Företaget omsätter strax 
över 2 miljoner kronor. 
Foto: Privat                                                                              

Fakta
Namn: Shan Deen
Företag: Studentkompaniet
Bransch: Studentarrangemang
Hemsida: minstudent.se »

Text: Filip Lendahls