Driver företag vid sidan av anställning

Heltidsanställd webbutvecklare på dagen och modeföretagare på kvällen. Trots lite mindre sömn sover Vismas Emma Clewåker Wisén ändå gott om natten, eftersom hennes nätbutik Mor & Matilda är öppen dygnet runt.

Vi är många som går runt med drömmar om att starta eget. Ändå är det få som tar steget. Ett sätt att göra steget lite lättare är att ha en trygg anställning att falla tillbaka på. Det tycker Emma Clewåker Wisén som driver modeföretaget Mor & Matilda tillsammans med sin mamma Christine.

Vad fick dig att ta steget till att starta företag?

– Jag och min mamma har sagt i många år att vi vill göra något tillsammans. Eftersom vi båda är intresserade av mode och design, och tycker om att resa till Kina, kom vi på idén att tillsammans starta upp ett företag som säljer smycken från Kina. Det kändes smart att starta tillsammans eftersom vi båda har fasta anställningar och smycken kände som en relativt lätt produkt att börja sälja.

Vad är fördelarna med att driva eget vid sidan av anställning?

– Det är definitivt lättare våga starta eget när man redan har en fast anställning. Pressen finns inte där på samma sätt, så det mesta blir roligt och eventuella vinster du gör är ren bonus. Jag pendlar till jobbet och kan dessutom utnyttja tiden på tåget till att jobba med företaget.

Finns det några nackdelar?

– Ja, det kan vara lite stressigt ibland. Fritiden får stryka på foten. För att hinna med allting blir det sena kvällar och mindre sömn. Men det är samtidigt väldigt roligt och känns inte alltför betungande. Det är helt klart värt att satsa på eget företag!

Emma Clewåker Wisén

 

Emma ser stora fördelar med att sälja på nätet och samtidigt ha heltidsanställning. Eftersom nätbutiken kan ta emot ordrar dygnet runt, kan Emma sköta leveranser och annan administration när hon pendlar hem från jobbet.                                                                                             

Fakta
Namn: Emma Clewåker Wisén
Företag: Mor & Matilda
Bransch: Smycken & mode
Hemsida: www.morochmatilda.se

Sugen på att starta din egen nätbutik eller utöka din försäljningsverksamhet på webben?
Gör som Emma och prova på Visma Spcs stora e-handelslösning Visma Webshop +!

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi