Ann-Sofie läker stressiga själar

Publicerad: 2013-07-11 08:03 | Uppdaterad: 2013-07-11 08:22

Trött på att semesterstressen? Ann-Sofie Hanéll är medium och terapeut, och möter dagligen människor som söker inre frid. Här är hennes tips till dig som vill koppla av på riktigt under semestern.

Som företagare kan man sällan ta helt ledigt, även när det är sommar. Enligt en undersökning från Visma och Företagarförbundet väljer var tredje småföretagare att endast ta ut en semestervecka. Med jobbet ständigt tillgängligt i datorn och mobilen blir stressen ofta påtaglig även under semestern.

Ann-Sofie Hanéll är utbildat medium och terapeut. Hon märker av en ökande efterfrågan på alternativa former av själavård, till exempel meditation och healing. Det kan vara människor som inte litar på sjukvårdssystemet eller som är trötta på alla läkemedel mot stress och sorg.

Vad gör du som medium för att hjälpa människor?

– Mitt jobb går ut på att samtala med människor, stötta dem och få dem att känna trygghet och inre frid. Jag är utbildad terapeut och sorgbearbetningshandledare, och hjälper människor som till exempel genomgår skilsmässa, arbetslöshet eller dödsfall av en anhörig. Jag erbjuder även healing, spådom i tarotkort, kontakt med bortgångna anhöriga, samt utbildning inom alla dessa områden.

Vad är dina tre bästa tips för att slappna av på semestern?

1. Släpp jobbet i företaget i den mån det går. I stället för att hela tiden vara uppkopplad via mobilen eller datorn, försök att endast bevaka en eller två viktiga arbetsmål och slutför resten när semestern är över. Du kan också dela in din semester i arbetsdagar och lediga dagar, så att du kan njuta fullt ut av din lediga tid.

2. Jag ser många semesterfirare som konsumerar stora mängder alkohol under hela sin semester. Jag är inte nykterist, men jag tror att många människor kan må bättre i längden av mer måttligt drickande.

3. Semestertid innebär ofta grältid. Om du lever i relation med någon annan eller kanske till och med har familj – glöm inte att stanna upp och lyssna på varandra. På semestern brukar många människor släppa ut alla känslor och problem de har stängt inne under året. Då gäller det att ha överseende med varandra. Gå hellre undan en stund och tänk efter än att starta ett gräl. Och att försöka uppnå millimeterrättvisa i hemmet, oavsett om det är semester eller inte – det går inte!

Ann-Sofie Hanéll trivs att jobba med människor och  få dem att känna sig trygga i vardagen. En oanad  förmåga som Ann-Sofie ofta får förfrågningar om är  att hitta bortsprungna katter.

 

 

 

 

Ann-Sofie Hanéll trivs att jobba med människor och 
få dem att känna sig trygga i vardagen. En oanad 
förmåga som Ann-Sofie ofta får förfrågningar om är 
att hitta bortsprungna katter. 
Foto: Privat                                                  

Fakta
Namn: Ann-Sofie Hanéll
Företag: Hathors
Bransch: Terapeutisk rådgivning, medium, healing
Hemsidawww.hathors.se

Text: Alexander Rehnborg