Här är framtidens betalningslösningar

Med betalningslösningar för hela den nordiska marknaden växer OpenSolution Nordic AB så det knakar. Marie Svärd är vice vd och ser en framtid med allt mer mobila och skräddarsydda betalningslösningar bland företag.

Christian Johansson, vd på OpenSolution Nordic AB, jobbade inom nattklubbsvärlden och såg behovet av ett effektivt och flexibelt kassasystem. Med utgångspunkt i sina erfarenheter tog han fram ett affärssystem med skräddarsydda betalningslösningar för bland annat hotell, restauranger – och nattklubbar så klart.

 

Marie Svärd, hur kommer framtidens betalningslösningar se ut?

– Vi kommer fortsätta att se snabbrörliga, mobila system som anpassar sig allt mer till både företag och konsument. Kunderna vill ha nya sätt att betala med, framför allt mobila sådana, och företagen satsar mer på att anpassa betalningslösningarna efter sina behov. Vi gör redan i dag en stor mängd skräddarsydda lösningar åt till exempel arenor och stora restaurangkedjor.

Här är en av OpenSolutions smarta kortterminaler. Enheten har två sidor: på den ena sidan är den en vanlig kortterminal, på andra sidan sätter du in din Iphone 4. Du installerar OpenSolutions betalningsapp i telefonen och vips, så har du en kassaapparat med till exempel streckkodsscanner och hela artikelregistret lagrat. Terminalen följer kortbranschens och Skatteverkets regler till punkt och pricka.

 

 

Här är en av OpenSolutions smarta
kortterminaler. Enheten har två sidor: 
på den ena sidan är den en vanlig 
kortterminal, på andra sidan sätter du 
in din Iphone 4. Du installerar OpenSolutions 
betalningsapp i telefonen och vips, så har 
du en kassaapparat med till exempel 
streckkodsscanner och hela artikelregistret 
lagrat. Terminalen följer kortbranschens 
och Skatteverkets regler till punkt och pricka.


Varför ökar mobila betalningslösningar?

– Konsumenterna i dag vill kunna röra på sig och betala just där de befinner sig. Fler företag inser också att mobila betalningslösningar kan ge dem snabbare kassaflöden, genom att ta betalt på plats i stället för att posta fakturan och hoppas på betalning i tid. Vi erbjuder till exempel en affärslösning där du kan koppla din iPhone till samma enhet som din kortterminal. Därefter kan du använda enheten för både kort- och kassabetalningar som helt uppfyller Skatteverkets krav.

OpenSolutions affärssystem är installerat i flera tusen kassapunkter runt om i Norden, berättar Marie Svärd.

 

 

 


OpenSolutions affärssystem
är installerat i flera tusen 
kassapunkter runt om i Norden,
berättar Marie Svärd. 
Foto: Privat                                                                                                           

Fakta
Namn: Marie Svärd
Företag: OpenSolution Nordic AB
Bransch: Hård- och mjukvara för betalningslösningar
Hemsidawww.opensolution.se

Text: Alexander Rehnborg

Vi söker fler spännande företag att berätta om!
Vill du vara med? Vardagen för Sveriges hundratusentals småföretag är fylld av spännande inslag. I serien Hej småföretagare! tar Visma Infoline pulsen på Småföretagarsverige. Varje vecka gör vi ett nytt nedslag hos en småföretagare. Genom en kort intervju tar vi upp en aktuell fråga eller berättar om en intressant verksamhet. Vill du vara med i Hej småföretagare!? Mejla redaktionen på infoline@vismaspcs.se och berätta kort om ditt företag/företaget du jobbar på.

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi