Prisade företagare löser Icas problem

Publicerad: 2013-04-18 07:22

Marcus Andersson och Christian Eriksson såg ett tydligt affärsbehov och tog steget att starta eget. I dag omsätter deras företag Bemannica flera miljoner om året och expansionen har bara börjat.

Marcus Andersson och Christian Eriksson är båda 23 år och har jobbat på Ica sedan tonåren. När de kom till Lund för att plugga ekonomi och åter ville söka jobb på Ica, upptäckte de att många Ica-butiker har problem med att rekrytera rätt personal. Så uppstod idén till bemanningsföretaget Bemannica.

Vad är er affärsidé?

– Ica-butiker har stor omsättning på personal och behöver ofta göra snabba rekryteringar vid sjukdom eller vikariat. Problemet är att det ofta är svårt för butikerna att hitta erfaren personal rätt i tid. Vi har bildat ett bemanningsföretag som specialiserar sig på att rekrytera och hyra ut personal endast till Ica-butiker.

Ni utsågs nyligen till årets nyföretagare i Lund – grattis! Vad motiverade er att starta eget?

– Tack! Vi kände oss trygga att starta bemanningsföretaget från vår långa erfarenhet av hur Ica-butiker fungerar och vilka de behov de har. De initiala investeringarna i företaget var väldigt begränsade. Vi känner en stor tacksamhet gentemot våra kunder och alla anställda som har hjälpt oss på resan. Vi har också fått hjälp av mentorer och olika företagsinkubatorer i Lund för att utveckla företaget.

Hur ser framtiden ut?

– Vår vision är så klart att bli rikstäckande leverantör till Ica-marknaden i Sverige, som består av över 1.000 butiker, och även försöka expandera till Norges Ica-butiker. Just nu jobbar vi hårt på att etablera oss i Göteborg och bygga upp en organisation där.

Christian Eriksson (till vänster) och  Marcus Andersson (till höger) är  unga entreprenörer som ser stor  potential till att expandera sitt  bemanningsföretag i framtiden.
Christian Eriksson (till vänster) och
Marcus Andersson (till höger) är
unga entreprenörer som ser stor
potential till att expandera sitt
bemanningsf
öretag i framtiden.                                                      

Fakta
Namn: Marcus Andersson, Christian Eriksson
Företag: Bemannica
Bransch: Bemanning
Hemsida: www.bemannica.se

Text: Alexander Rehnborg