Röstcoachen som använder Skype

Publicerad: 2012-10-04 07:17 | Uppdaterad: 2014-10-23 13:59

Pratar du och dina anställda mycket i telefon? Då kanske lite friskvårdssång skulle göra susen! Sångerskan och musiklärarinnan Mirjana Petrova röstcoachar företag på Skype.

Det är välkänt att man blir glad av att sjunga. Den insikten har sångerskan Mirjana Petrova byggt sin affärsidé på. Hon coachar både privatpersoner och företag i att vårda rösten, sjunga och hitta sin inre balans genom musikens kraft. Hon undervisar både i Piteå och Luleå, samt jobbar över internettelefonitjänsten Skype.

Hur kom du på idén att erbjuda sånglektioner över Skype?

– Här i Norrbotten där jag bor finns det en del som erbjuder liknande tjänster som jag gör, men det är svårt för många att nå människor ute i mindre, avlägsna orter. Jag tycker det är jätteviktigt att kunna erbjuda kultur och friskvård till människor som bor på landsbygden. Skype är ett fantastiskt sätt för mig att till exempel nå ut till ungdomar i Jukkasjärvi utanför Kiruna.

På vilket sätt kan sång vara friskvård för företagsanställda?

– Jag både föreläser om detta och ger mina kunder praktiska vardagsövningar. Många jobbar i dag med ganska monotona arbetsuppgifter, då kan det vara skönt att väga upp med lite rörelse i kroppen, speciellt i ansiktsmusklerna. Träning frigör dessutom endorfiner som gör oss gladare. Det är så klart också så att man blir glad av sång, det klingar glädje.

Mirjana har drömt om att starta företag ända  sedan hon var tonåring Den drömmen har hon  i dag uppfyllt, men inriktningen på sång som  friskvård har först kommit till de senaste 4-5 åren.

 

 

Mirjana har drömt om att starta företag ända
sedan hon var tonåring Den drömmen har hon
i dag uppfyllt, men inriktningen på sång som
friskvård har först kommit till de senaste 4-5 åren. 
Foto: Sanna Eriksson                                                                              


Fakta
Namn: Mirjana Petrova
Företag: Röstcenter
Bransch: Sång/friskvård
Hemsida: www.rostcenter.se