Driva eget vid sidan

Publicerad: 2012-11-01 07:51 | Uppdaterad: 2012-11-01 14:31

Går det att jobba heltid och driva företag samtidigt? Svårt men absolut inte omöjligt, säger Rebecca Thorslund, fotograf och ung egenföretagare.

När Rebecca pluggade på gymnasiet drev hon en fotofirma som ett UF-företag tillsammans med en klasskompis. Efter gymnasiet kände hon sig redo att fortsätta utveckla sina talanger inom fotografering och samtidigt mjukstarta som egenföretagare. I dag kombinerar hon en heltidstjänst på fotoföretaget Collage Foto i Örebro med uppdrag i sin egen fotofirma.

Hur hinner du både jobba heltid och driva företag?

– Det är faktiskt ganska svårt att hinna med allting, jag jobbar ju i praktiken sju dagar i veckan. Men jag tror allt detta jobb kommer att löna sig. Jag peppar mig själv och vet att företagandet inte är en dans på rosor. Det är till exempel krävande att jobba med barnfotografering, man måste vara positiv hela tiden. Men jag får bra respons på mitt arbete och den feedbacken gör att jag vill fortsätta.

Vad är din plan framöver med jobb och företagande?

– Planen är att fortsätta heltidsjobba nu under hösten och samla på mig erfarenhet och ekonomisk buffert. Framför allt vill jag utveckla min förmåga som säljare. Du kan vara en jätteduktig fotograf, men om du ska lyckas så måste du också kunna sälja dina produkter. Dessutom tittar jag just nu efter lokal i Hallsberg utanför Örebro. Tidigt nästa år öppnar jag egen fotoateljé och kör 100 procent på företaget.

Rebecca är en av över 20.000 gymnasieelever som får  chansen i dag att driva ett UF-företag. Rebecca är också  ett levande bevis på att UF-konceptet sporrar ungdomar  till att våga satsa på företagande.

 Rebecca är en av över 20.000 gymnasieelever som får
chansen i dag att driva ett UF-företag. Rebecca är också
ett levande bevis på att UF-konceptet sporrar ungdomar
till att våga satsa på företagande. 
Foto: Privat                                               

Fakta
Namn: Rebecca Thorslund
Företag: Fotograf Rebecca Thorslund
Bransch: Fotografi