Guldsmeden reste sig efter rånet

Publicerad: 2012-03-01 07:16 | Uppdaterad: 2014-10-23 16:56

Guldpriset är högt och den svaga konjunkturen sänker lönsamheten, men det finns småföretagare som vågar satsa ändå. Möt guldsmeden som rånades kort efter öppnandet, men nu är nominerad till ”Årets Nykomling”.

I maj förra året öppnade Thomsen Guld & Smycken i Alvesta i södra Småland och mottagandet har varit över förväntan.

– Vi tror att det handlar om att hela tiden utvecklas och anpassa sig, att lyssna på vad folk har för önskemål och att se till att ha det där lite unika som inte finns överallt, förklarar Regina Thomsen som driver guldsmedsbutiken.

Hur har rånet påverkat er som småföretag?

– Rånaren kom inte över så mycket av värde. Störst problem var egentligen förstörelsen, det rånaren slog sönder, hotsituationen och avbrottet efter rånet. Men det har också gjort att vi nu är mer bemannade för att öka säkerheten och trygghetskänslan.

Vad innebär det här för er i framtiden?

– Jag tror att alla vi i Alvesta skakats om av händelsen, det kan ju drabba nästan vem som helst. Men vi känner oss samtidigt mycket välkomnade av Alvestaborna och de andra handlarna, de har gett oss jättemycket stöd. Vi har även blivit nominerade till ”Årets Nykomling” i Alvesta av Lokaltidningens läsare. I april koras vinnaren och det vore jätteroligt om vi skulle få flest röster, berättar en stolt butiksägare. Hon ser nu fram emot att ytterligare utveckla samarbetet med dottern Pauline Thomsen som är guldsmed och designer med egen ateljé i Alvesta.

Regina Thomsen, som driver  guldsmedsbutiken Thomsen  Guld & Smycken, satsar på  service i första hand och försöker  sätta lite "guldkant på tillvaron"  i Alvesta.

 

 

 


Regina Thomsen, som driver
guldsmedsbutiken Thomsen
Guld & Smycken, satsar på
service i första hand och försöker
sätta lite "guldkant på tillvaron"
i Alvesta. Foto: Kristin Horn Sellström.                                                          


Fakta
Namn: Regina Thomsen
Företag: Thomsen Guld & Smycken
Bransch: Handel
Hemsida: thomsenguld.se