Nischar sig med grön städning

Publicerad: 2012-06-21 09:03 | Uppdaterad: 2014-10-23 15:15

Rutbranschen i Sverige växer så att det knakar. Det har gett det skånska städbolaget Sparvath Fönsterputs & Städservice möjlighet att nischa sig som ett miljövänligt alternativ till traditionella städföretag.

Grön städning. Egentligen är det kanske en självklar nisch för ett städbolag som blickar framåt och vill värna miljön. För städbolaget Sparvath Fönsterputs & Städservice i Vellinge tog miljötänket fart i verksamheten av en ren slump. Ett grönt tänk som har visat sig vara både lönsamt och ligga i tiden.

Hur började er resa som ett grönt städbolag?

– Det hela började av en slump, berättar Marie Petersén, som sköter ekonomi och försäljning i företaget. Vår verksamhetschef kom en dag hem med miljövänliga företagströjor. Då ställde vi oss frågan varför inte hela vår verksamhet följde samma miljötänk. Vi började leta efter biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel, köpa in miljöbilar och samköra för att spara på energi. I dag genomsyras hela företaget av vår miljöpolicy.

Hur reagerar kunder på att ni erbjuder ”grön städning”?

– När vi började med grön städning bestämde vi oss väldigt tidigt för att inte höja våra priser. I dag kan vi ju konstatera att vårt miljötänk gör succé bland våra kunder. De uppskattar att vi eftersträvar kvalitet och det märks att människor i allmänhet hela tiden blir mer miljömedvetna. Vi tror att man som företag måste ta hänsyn till miljön, annars kommer man inte att vara konkurrenskraftig i framtiden.

Vellingebolaget Sparvath Fönsterputs & Städservice  är en av de svenska företag, som lyckats hitta en ny  och vinstdrivande nisch i rutbranschen. Här poserar  Fabio Di Fillippantonio och Marie Petersén tillsammans  med kollegorna Ole Sparvath, Lamai Phupanna och  Maria Madsen.
Vellingebolaget Sparvath Fönsterputs & Städservice 
är en av de svenska företag, som lyckats hitta en ny 
och vinstdrivande nisch i rutbranschen. Här poserar 
Fabio Di Fillippantonio och Marie Petersén tillsammans 
med kollegorna Ole Sparvath, Lamai Phupanna och 
Maria Madsen. 
Foto: Privat

 

Fakta
Namn: Marie Petersén
Företag: Sparvath Fönsterputs & Städservice
Bransch: Rut
Hemsida: www.sparvath.se