Havsupplevelser som affärsidé

Publicerad: 2012-06-07 07:10 | Uppdaterad: 2014-10-23 16:22

Funderar du på att bjuda kollegor, kompisar eller familj på en havsupplevelse? Det skånska rederiet Wittskär tar dig ut på vackra Öresund och erbjuder havsfiske, lerduvskytte och restaurangmat.

Alla som någonsin har stått på en gungande fiskebåt med ett långt spö i handen och försökt veva in en sprallig makrill, vet vilken mäktig känsla det är. En känsla som både är passion och affärsidé på Wittskär Rederi i det skånska fiskeläget Råå i Helsingborg.

Vad kan ni erbjuda årets turister i sommar?

– Vi har fisketurer på Öresund, två gånger om dagen, berättar rederiets ägare Bengt-Arne Bursöheim. Upp till 50 personer på båten kan samtidigt fiska efter bland annat torsk, spätta, kolja, makrill och horngädda. Båten har även en restaurang med fullständiga rättigheter. Du kan även skjuta lerduvor från båten, en populär aktivitet som många företag väljer att testa på som grupputflykt.

Hur lockar ni fler kunder till företaget?

– Vi brukar ha turister från bland annat Tyskland, Holland, Polen, Estland och Danmark. Vi satsar främst på webben för att marknadsföra oss. På vår Facebookkanal bloggar vi om fisketurerna, lägger upp bilder på de största torskarna och de snyggaste båtarna som vi passerar på sundet. Man kan hyra fiskespö hos oss och köpa fiskeutrustning ombord, så jag brukar säga att det enda man behöver ta med sig på resan är pengar och ett glatt humör!

Bengt-Arne Bursöheim erbjuder  inte bara havsfiske och lerskytte,  han viger även brudpar ombord på  Wittskär.

 

Bengt-Arne Bursöheim erbjuder
inte bara havsfiske och lerskytte,
han viger även brudpar ombord på 
Wittskär. 
Foto: Privat                                                                                             

 

Fakta
Namn: Bengt-Arne Bursöheim
Företag: Wittskär Rederi
Bransch: Rederi/turism