Partytälten som räddar sommarfesten

Publicerad: 2012-07-19 07:52 | Uppdaterad: 2014-10-23 14:27

Årets sommar är den näst regnigaste på tio år. Hur räddar man då sin semester? Det nystartade unga småföretaget Tento Syd har lösningen, med uthyrning av partytält till partysugna sommarfirare.

"Passa på att vara ute, hyr ett tält och festa på!" Den uppmaningen ger 20-åriga Sofia Påhlman, 21-åriga Nikola Zivkovic och 23-åriga Ivan Zivkovic bakom lundaföretaget Tento Syd. Företaget både hyr ut, monterar och tar ner tältet för de som ännu inte gett upp hoppet om en glad sommar.

Regnet öser ner överallt. Hur går uthyrningen i sommar?

– Det har faktiskt gått jättebra hittills, men nu under juli månad lugnar det så klart ner sig när alla flyr fältet, berättar Sofia. Säsongen börjar igen i augusti, då kommer vi få fullt upp att göra.

Varför ska jag hyra tält av er i stället för att själv fixa möblemanget?

– Du kan inte få det mer bekvämt om du hyr från oss. Vi både levererar möblemanget till dig, sätter upp och monterar allting, och tar hem det när festen är över. Oftast har man fullt upp med att fixa mat och inbjudningar att man inte har tid att även släpa på stora partymöblemang.

Ni är ett ungt företag. Vad har ni för planer inför hösten?

– Vi kommer fortsätta att utveckla företaget till höst, samtidigt som vi studerar på universitet. Ivan läser juridik på Lunds universitet, jag ska plugga ekonomi och Nikola vill bli ingenjör. Vi tycker alla det är jättespännande att driva företag och vill fortsätta med det.

Från vänster: Ivan sköter  bokföringen, Sofia tar emot  beställningar och marknadsför,  och Nikola har hand om  logistiken.

Från vänster: Ivan sköter
bokföringen, Sofia tar emot
beställningar och marknadsför,
och Nikola har hand om
logistiken. 
Foto: Privat                                                                            

Fakta
Namn: Sofia Påhlman
Företag: Tento Syd
Bransch: Tältuthyrning
Hemsida: www.tentosyd.se