Mild vinter ger tid att planera våren

Publicerad: 2012-02-16 07:16 | Uppdaterad: 2014-10-23 18:36

Efter två ordentligt snörika vintrar har trenden vänt. I vinter har snön lyst med sin frånvaro i stora delar av landet. Hur påverkar det småföretag som sysslar med snöröjning? Vi kollar med företaget Två Smålänningar.

Två Smålänningar är, namnet till trots, ett Stockholmsbaserat företag som i huvudsak sysslar med anläggning och skötsel av trädgårdar. Men på vinterhalvåret är snöröjning en viktig inkomstkälla. Visma Infoline ringde upp skötselchefen Anton Yman för att kolla läget.

Hur har den milda vintern påverkat er verksamhet?

– Förra vintersäsongen var det fullt upp och vi hade ju laddat för något liknande i år. Men vädret har gjort att vi inte fått in så många snöröjningar och därför har förstås inkomsterna sjunkit. I fjol kunde vi ofta timanställa extra snöskottare, något vi inte kunnat göra i någon större utsträckning i år.

Hur tacklar ni läget resten av vintern?

– Vi räknar kallt med att det kommer mer snö och att uppdragen trillar in. Men samtidigt ger mildvädret oss tid över att planera inför våren och sommaren som är vår verkliga högsäsong. Dessutom satsar vi hårt på trädfällning som nog blir den viktigaste delen av vår vinterverksamhet framöver.


Förra vintern var snöläget ett annat än i år och behovet av
snöröjning var betydligt större. Foto: Två Smålänningar AB

Fakta
Namn: Anton Yman
Företag: Två Smålänningar AB
Bransch: Trädgård/Snöröjning
Hemsida: tvasmalanningar.se »