Anna fixar butiken inför julen

Publicerad: 2012-11-29 07:21 | Uppdaterad: 2012-12-03 16:15

Snart är handelns viktigaste högtid här - julen. Det är dags att börja locka kunder till butikerna. Anna Newman, som driver inredningsbutiken Sveas Design & Vintage, berättar hur hon förbereder sig för julhandeln.

– Det här skulle fungera i julklapp. Så har jag tänkt i flera månader nu när jag har jagat produkter. Jag går fortfarande lite på känsla och håller ögon och öron öppna för vad kunderna säger när de kommer in i butiken. Det är väldigt roligt. 

Hur stylar du butiken inför julen?

Jag försöker fylla hyllorna och hitta själva julstämningen. Det ska vara mysigt i affären. Sedan är skyltningen extra viktig nu. Det gäller att skylta på ett sätt så att fönstret speglar atmosfären i butiken. Det ska vara en helhet också efter stängningsdags. Det är många som går förbi på kvällarna och även då ska skyltningen vara tilltalande.

Stylad butik

Vad gör du för att få kunder till Sveas Design & Vintage?

Sociala medier är väldigt viktigt i det här sammanhanget. Jag försöker lägga ut så tilltalande bilder som möjligt på Facebook och Instagram, och jag gör det varje dag. Mina följare måste se att det händer något i butiken – hela tiden. Det gäller att hålla intresset uppe. Många besöker också den fysiska butiken för att spana in produkterna. Och de återkommer flera gånger. Därför är jag också noga med att flytta om produkterna så att det hela tiden känns nytt och fräscht på hyllorna.

Vilka produkter säljer du mycket av vid jul?

Vid de senaste inköpen har jag tänkt lite extra på att produkter ska passa ihop, att det ska bli ett kit. Sedan har jag även särskilda erbjudanden och lyfter fram presentkorten lite extra. Det är vanligt att exempelvis mor- och farföräldrar vet att barnbarnen önskar sig något från butiken men inte vad. Då är presentkortet ett bra alternativ. Sedan är alltid så kallade mysprodukter, som till exempel te, populärt vid jul.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Å, vad svårt. Jag vet inte. Jag hoppas mest på att vi ska få en mysig jul hela familjen

Anna Newman

 

 

 

 

Anna Newman driver den populära 
inredningsbutiken Sveas Design & Vintage
i Växjö. Just nu arbetar hon för fullt med
att styla butiken inför julhandeln, årets
viktigaste period.                                                                                    

Fakta
Namn: Anna Newman
Företag: Sveas Design & Vintage
Bransch: Inredning
Hemsida: www.sveasdesign.se

Text: Therese Palm
Foto: Therese Palm och Emma Cajnerud